ΠΟΛΙΤΙΚΗ

10 τελικά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Συνωστισμός επικρατεί για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, καθώς δέκα θα είναι τελικά οι υποψήφιοι για την Κεντροαριστερά, μετά τις τρεις υποψηφιότητες-έκπληξη της τελευταίας στιγμής.(Κωνσταντίνος Γάτσιος, Απόστολος Πόντας και Δημήτρης Τζιώτης). Σήμερα εκπνέει η προθεσμία που είχε δοθεί για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι υποψήφιοι.

Στελέχη της Επιτροπής Αλιβιζάτου εμφανίζονταν επιφυλακτικοί για το κατά πόσο θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν μέχρι της 23 Σεπτεμβρίου -που αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία- τις 1.000 απαραίτητες υπογραφές οι τρεις τελευταίοι υποψήφιοι.

Πρόκειται για τον πρώην πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Γάτσιο, ο οποίος πριν από λίγο κατέθεσε την υποψηφιότητά του στην Ανεξάρτητη Επιτροπή, υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο.

Νωρίτερα, είχε κατατεθεί η όγδοη υποψηφιότητα του Απόστολου Πόντα, επικεφαλής της κίνησης ΕΔΕΜ.


Την Τετάρτη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. “Μαζί να αναλάβουμε το βάρος της ευθύνης μιας νέας πορείας, απέναντι στα ψέματα και το λαϊκισμό. Μαζί να διαμορφώσουμε την πρόταση διακυβέρνησης της χώρας που θα προτείνουμε στον ελληνικό λαό.

Να διαμορφώσουμε μαζί τη νέα συμφωνία με τους πολίτες της χώρας. Μια νέα συμφωνία πολιτείας – επιχειρηματικού κόσμου – εργαζομένων, για την παραγωγή νέου πλούτου και αξιοπρεπείς, ποιοτικές και δίκαια αμειβόμενες θέσεις εργασίας…Να ονειρευτούμε και να δουλέψουμε για την Ελλάδα του 2030”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.


Την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου φορέα στην Κεντοαριστερά ανακοίνωσε σήμερα με επιστολή του και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει μεταξύ άλλων πως υπόσχεται να δουλέψει με αφοσίωση, θάρρος και ειλικρίνεια ενώ προσθέτει ότι «είναι η απαρχή για τη συγκρότηση της παράταξης που φιλοδοξούμε να ηγηθεί στον προοδευτικό κόσμο της χώρας». Και καταλήγει: Η δημιουργική προσπάθεια που ξεκινάμε είναι η απαρχή για τη συγκρότηση της παράταξης που φιλοδοξούμε να ηγηθεί στον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Τα κόμματα τα γεννούν οι κοινωνικές ανάγκες και όχι οι φιλοδοξίες· και στη χώρα μας οι ανάγκες είναι πολλές. Είναι η ανάγκη των πολλών, έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης, που αναζητεί απαντήσεις και χρειάζεται επειγόντως λύσεις.
Ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας εξαθλιώθηκε, τα εισοδήματα συνεχώς συρρικνώνονται, η ανεργία καλπάζει και οι νέοι φεύγουν. Συνεχίζει να κυριαρχεί η ανασφάλεια και η απαισιοδοξία. Το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να θωρακίσει εγκαίρως τη χώρα και στη συνέχεια ένα μεγάλο τμήμα του επένδυσε στη κοινωνική απελπισία, στο διχασμό και όχι στην εθνική συνεννόηση, στη ρεαλιστική αντιμετώπιση της νέας κατάστασης.
Το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό. Η δημοκρατία μας χρειάζεται μια παράταξη που θα σέβεται τους θεσμούς, που θα τη μπολιάσει με σύγχρονες ιδέες και νέο ήθος. Μια παράταξη που θα συγκρουστεί με τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος.
Μια παράταξη που θα αγωνιστεί για τη δημιουργία νέων και πολλών ευκαιριών για όλους, με αξιοκρατία και σεβασμό στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Μια παράταξη με αυτόνομη πολιτική δράση. Μια παράταξη που θα νοιάζεται για τη γενιά των γονιών μας και θα οραματίζεται για τη γενιά των παιδιών μας. Η συμμετοχή σας αποτελεί εγγύηση, ώστε η προσπάθεια αυτή να μην εξελιχθεί σε μια ευκαιριακή συγκόλληση δυνάμεων.
Γυρίζουμε σελίδα με αυτούς που θέλουν να κάνουν και όχι με όσους θέλουν να γίνουν.
Υπόσχομαι να δουλέψω με αφοσίωση, θάρρος και ειλικρίνεια. Η αλλαγή δεν θα έρθει αν περιμένουμε κάποιους άλλους να τη φέρουν.
Ο ελληνικός λαός χρειάζεται αξιοπρέπεια και ευημερία. Κυρίως όμως χρειάζεται να θυμηθεί ότι το όνειρο μπορεί να σβήσει από τον ορίζοντα μας, την παρακμή και τη μιζέρια.

Η εκκίνηση της Φώφης Γεννηματά, ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακή, αφού η ίδια και 50 νεολαίοι που στηρίζουν την υποψηφιότητα της, πραγματοποίησαν μια μικρή «πορεία» από το πολιτικό της γραφείο, χαμηλά στην οδό Ακαδημίας, μέχρι και το γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου στο Κολωνάκι.Το γεγονός πως την συνόδευαν αρκετοί νέοι και νέες, σε συνδυασμό με την κατάθεση 1.200 υπογραφών ανθρώπων κάτω των 35 ετών, στέλνει ένα σαφές μήνυμα ανανέωσης.

O Δημήτρης Τζιώτης

ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ

Να υπενθυμίσουμε ότι η ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου γύρου της αναμέτρησης θα διεξαχθεί στις 5 Νοεμβρίου και του δεύτερου -αν κι εφόσον χρειαστεί- στις 12 του ίδιου μήνα. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης από τους ενδιαφερόμενους για την ηγεσία, είναι η σημερινή ημέρα 8η Σεπτεμβρίου.

Κάθε υποψήφιος χρειάστηκε να συγκεντρώσει 1000 υπογραφές από τουλάχιστον 7 περιφέρειες, με ελάχιστο αριθμό τις 50 σε κάθε μία από αυτές, ενώ το παράβολο που κατέβαλε ο καθένας είχε οριστεί στις 2.000 ευρώ.

4 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ

Όσοι από τους ψηφοφόρους λάβουν μέρος στην ψηφοφορία θα χρειαστεί να καταβάλουν τέσσερα ευρώ, ενώ θα υπάρξει πρόβλεψη για χαμηλότερο τίμημα σε άνεργους και νέους.

10 τελικά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς
To Top