Εικαστικά

Τα ΚΑΦΑΟ και στην Καλαμάτα θα μεταμορφωθούν σε έργα τέχνης!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΦΑΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ

«Τέχνη στην πόλη μου»: Εικαστική παρέμβαση στα ΚΑΦΑΟ της Καλαμάτας από 20 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου

O Εικαστικός Τομέας της ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας εμπνεόμενος από τις εικαστικές δράσεις και άλλων δήμων της Ελλάδας και του εξωτερικού απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες για τη δημιουργία έργων στο δημόσιο χώρο της πόλης, αξιοποιώντας την επιφάνεια των ΚΑΦΑΟ (κουτιών του ΟΤΕ) που βρίσκονται στην περιοχή του κέντρου της Καλαμάτας και της παραλιακής οδού Ναυαρίνου. Στο πλαίσιο του διαρκούς προγράμματος του Τομέα Εικαστικών «Τέχνη στην πόλη μου», τα ΚΑΦΑΟ μεταμορφώνονται σε έργα τέχνης.

Τα ΚΑΦΑΟ, ή αλλιώς διανεμητές ρεύματος/τηλεφωνίας, είναι τα μονόχρωμα συνήθως γκρι ‘κουτιά’ που βρίσκονται στην άκρη των πεζοδρομίων και στεγάζουν αμέτρητα καλώδια. Μπορούμε να φανταστούμε τα ΚΑΦΑΟ αλλιώς;
Η συγκεκριμένη δράση επιχειρεί να αναδείξει την τέχνη στο δημόσιο χώρο παραχωρώντας επιλεγμένα σημεία (ΚΑΦΑΟ) σε καλλιτέχνες για τη δημιουργία έργων.
Η ανοιχτή πρόσκληση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για καλλιτέχνες, οι οποίοι καλούνται να ενδυναμώσουν το πολιτιστικό τοπίο της σύγχρονης Καλαμάτας.

 ΚΑΦΑΟ πριν την εικαστική παρέμβαση κaι μετά

 

Πληροφορίες & Προϋποθέσεις συμμετοχής

• Η πρόσκληση αφορά μόνο στις εμφανείς (συνήθως 4) επιφάνειες των ΚΑΦΑΟ.

• Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στις 12:00.

• Κάθε επιλεγμένος καλλιτέχνης, έχοντας στη διάθεσή του υλικά που θα επιλέξει και θα του παρέχει ο δήμος , θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει το έργο του στα ΚΑΦΑΟ (ενδεικτικές διαστάσεις 125 εκ. ύψος, 70 εκ. πλάτος και 25 εκ. Βάθος).

•Η δράση θα πραγματοποιηθεί από 20 Ιούλιου έως 20 Αυγούστου 2019.


• Η πρόσκληση απευθύνεται σε καλλιτέχνες που θα χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές όπως stencil, ζωγραφική, κολάζ κλπ, μέσα τα οποία είναι κατάλληλα για εξωτερικό χώρο και αντέχουν στις διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

Ο δήμος θα προστατεύσει τα έργα με διαφανές υλικό anti-graffiti.

• Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τον Διευθυντή του Εικαστικού τομέα του Δήμου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Λαμπρινίδη στο 6932293106 ή στο e- mail: box5@otenet.

 

Τα ΚΑΦΑΟ και στην Καλαμάτα θα μεταμορφωθούν σε έργα τέχνης!
To Top