ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Καφαντάρης: Ζητά από Καρβέλα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη στήριξη του “Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ”

Καφαντάρης: Συμπαράσταση για την προστασία και ισχυροποίηση του κατοχυρωμένου «Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ»

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Πύλου Νέστορος, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, ο τ.Δήμαρχος και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Δύναμη Ελπίδας” Δημήτρης Καφαντάρης ζητά την συμπαράσταση για την προστασία και την ισχυροποίηση του κατοχυρωμένου «Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ».

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Εκφράζουμε, ως Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Ελπίδας» του Δήμου Πύλου Νέστορος, την στήριξή μας και χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία φορέων του πρωτογενούς τομέα της Μεσσηνίας για την προστασία και ισχυροποίηση του κατοχυρωμένου «Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ».

Είναι προφανές ότι τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να έχουν την καθολική μας συμπαράσταση στην προσπάθεια σύστασης Ομάδας Διαχείρισης & Προστασίας για την «Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ».

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες, στήριξης των δικαίων αιτημάτων.
Εμείς οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής με κάθε τρόπο και μέσο , δεν πρέπει να επιτρέπουμε να χάνονται κεκτημένα .

Αποτελεί πάγια θέση μας, ως Δημοτική Παράταξη, η στήριξη πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν να προασπίσουν τοπικά εμβληματικά προϊόντα και δηλώνουμε έτοιμοι να προσφύγουμε από κοινού, τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και σε κάθε αρμόδιο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εφόσον δεν ληφθεί πρωτοβουλία από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την επίλυση του ζητήματος .

Ζητάμε από τον Δήμαρχο Πύλου Νέστορος να καλέσει άμεσα σε συνεδρίαση το Δημοτικό μας Συμβούλιο με θέμα «την στήριξη της προσπάθειας που καταβάλουν φορείς της Μεσσηνίας για την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης Αποστόλου αναφορικά με την ονομασία της Ποικιλίας Καλαμών, η οποία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους παραγωγούς και εκθέτει την χώρα Ευρωπαϊκά».

Δημήτρης Καφαντάρης
Πρ. Δήμαρχος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

 

Διαβάστε και αυτό:

Στο πλευρό της Ομάδας Διαχείρισης και Προστασίας για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και ο Δήμος

Καφαντάρης: Ζητά από Καρβέλα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη στήριξη του “Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ”
To Top