Καφαντάρης σε Καρβέλα: “Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καφαντάρης σε Καρβέλα: “Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ Π. ΚΑΡΒΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΡΩΝΗΣ

Σε απάντηση της τοποθέτησης, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που
αφορά το Βιολογικό Καθαρισμό της Κορώνης, του «Αναπληρωτή
Δημάρχου από το 2011-2014» Παναγιώτη Καρβέλα και υπαλλήλου του Δήμου μας, θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:

Ο κ. Καρβέλας θα όφειλε να γνωρίζει ότι ο Βιολογικός καθαρισμός της Κορώνης εντάχθηκε το 2012, με πρώτο υποέργο την μελέτη του και δεύτερο υποέργο την κατασκευή του, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 9 εκ. ευρώ, μετά από κατάθεση του φακέλου από το Δήμο μας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η
διαγωνιστική διαδικασία ώστε να αναλάβει η εταιρεία τη σύνταξη των μελετών, προκειμένου εν συνεχεία να υλοποιηθεί το έργο.

Με την ολοκλήρωση 31-12-2015 της προγραμματικής περιόδου 2007-2013, ο Δήμος μας είχε ήδη προχωρήσει στην εκπόνηση της οριστικής μελέτης και κατάφερε το έργο, με υπογραφή του υπουργού ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας κ. Σκρέκα , να ενταχθεί ως εμπροσθοβαρές στα έργα για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οφείλω να ενημερώσω τους δημότες ότι στη νέα προγραμματική περίοδο, επιλέξιμοι βιολογικοί προς ένταξη και υλοποίηση, βάση Κοινοτικής Οδηγίας ήταν οι οικισμοί Γ’ προτεραιότητας
(οικισμοί πάνω από 2.000 κατοίκους), στοιχείο το οποίο ο οικισμός της Κορώνης δεν πληρούσε. Μοιραία λοιπόν ο βιολογικός θα έμενε στις καλένδες.

Με οργανωμένη όμως προσπάθεια, καταφέραμε το 2017, κατ΄
εξαίρεση η Κορώνη να συμπεριληφθεί με υπογραφή του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων στους οικισμούς Γ΄ Προτεραιότητας, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επανένταξης και υλοποίησης του έργου. Ενός έργου ζωτικής αναπτυξιακής σημασίας για τον τόπο μας και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Επαναυποβλήθηκε λοιπόν ο φάκελος στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1, που κατά προτεραιότητα χρηματοδοτεί έργα Βιολογικών Γ΄ Προτεραιότητας και με υπογραφή Αλέξη Χαρίτση, ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες η ένταξη του έργου, με προϋπολογισμό 7.825.700 εκ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Έργο το οποίο θα υλοποιήσει αυτή η Δημοτική αρχή, γιατί θα είναι και η επόμενη Δημοτική Αρχή.

Τις ανάγκες του τόπου τις ξέρουμε πιο καλά από τον καθένα, γιατί είμαστε κοντά στον πολίτη , κάθε ημέρα για πολλά χρόνια. Κάποιοι μην έχοντας άλλο δρόμο μπρος στα αδιέξοδα τους , προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Εμείς θα λέμε μόνο αλήθεια και θα αγωνιζόμαστε για αυτό. Γιατί η συνέπεια των λόγων και των έργων είναι αυτά που μας χαρακτηρίζουν. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το τόπο και να ξέρουν οι φίλοι μας δημότες Κορωναίοι, ότι το έργο εμείς το σχεδιάσαμε, το μελετήσαμε, το εντάξαμε και θα το υλοποιήσουμε.

Καφαντάρης σε Καρβέλα: “Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος”
To Top