ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καφαντάρης και Καραλής σε Χαρίτση για τον δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Η πορεία υλοποίησης του δρόμου Καλαμάτα- Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης εξέφρασε την αγωνία του για την καθυστέρηση που υπάρχει στην ολοκλήρωση των μελετών αυτού του αναπτυξιακού έργου και τόνισε: «Η καθυστέρηση που υπάρχει για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη του τόπου, ενός τόπου με επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στο τουριστικό και μεταποιητικό τομέα. Πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί η χρηματοδότηση που έχει διασφαλιστεί, ώστε επιτέλους να ξεκινήσει αυτό το μεγάλο έργο .Πρέπει όλοι μαζί να τρέξουμε ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες που εκκρεμούν ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες». Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Μεσσηνίας κος Καραλής Δημήτρης.

Ο Υπουργός Αλέξης Χαρίτσης από την πλευρά του, ο οποίος ως Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης έχει διασφαλίσει μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων την χρηματοδότηση αυτού του μεγάλου έργου, επισήμανε ότι στηρίζει κάθε πρωτοβουλία ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να εξασφαλιστεί το συγκεκριμένο έργο που αφορά όλη την Μεσσηνία.

TI ANAΦΕΡΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

“Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μεσσηνίας έχει κατ’ επανάληψη διατυπώσει τη θέση της σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη του νομού μας, η οποία είναι συνυφασμένη με τις υποδομές και τα οδικά δίκτυα. Κλείνοντας η φετινή τουριστική περίοδος και αποτιμώντας τα αποτελέσματα, ο νομός μας εξακολουθεί να παραμένει ουραγός στις υπόλοιπες τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές της Ελλάδος που έτρεξαν με μεγαλύτερες ταχύτητες και ανοδική πορεία.

Η Μεσσηνία παραμένει καθηλωμένη και δέσμια των χρόνιων προβλημάτων της που λιμνάζουν χωρίς πρόοδο, σε επίπεδο υποδομών και οργάνωσης, έτσι ώστε να ακυρώνεται κάθε προσπάθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό σε όλους, ότι χωρίς δρόμους και αεροδρόμιο που να εξυπηρετούν την επισκεψιμότητα των τουριστών στις περιοχές μας, η Μεσσηνία ως τουριστικός προορισμός θα υπολείπεται.
Καλούμε τους πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες του νομού Μεσσηνίας να στρέψουν την προσοχή τους και το ενδιαφέρον τους για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που προβάλλονται για πολλά χρόνια στην εξέλιξη της κατασκευής του δρόμου Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη – Κορώνη.
Τα παραπάνω ζητήματα εξέθεσαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δημ. Καραλής και ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρης στον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος τους διαβεβαίωσε για το αμέριστο ενδιαφέρον του και την βούλησή του να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες”.

Καφαντάρης και Καραλής σε Χαρίτση για τον δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος
To Top