ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καφαντάρης: “Αν είναι η χώρα να σωθεί, η Κυβέρνηση μπορεί να πάρει τα χρήματα αύριο το πρωί”

“Αν δεν υπάρχει ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση του κράτους δεν θα υπάρχει ανάπτυξη. Ζητάμε το κράτος να στηρίξει την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Και πιστεύω ο σχεδιασμός που ετοιμάζεται να έχει ως πυλώνα και ως κέντρο αυτό”, δήλωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης των 6 δημάρχων της Μεσσηνίας με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση στο ιστορικό δημαρχείο Καλαμάτας.

ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ: “ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ-Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΚΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ”

Επίσης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λέγοντας: “Κανείς δεν πιστεύει ότι ο εκλογικός νόμος ήταν ο κακός δαίμονας της χώρας, για να βρεθεί εκεί που βρέθηκε. Είναι μια αλλαγή που θέλουμε να την δούμε. Πιστεύουμε ότι το μοντέλο λειτουργίας που υπάρχει πρέπει να συνεχιστεί. Πρέπει να διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα των δήμων.

Τέλος, ερωτηθείς για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων και αν θα συμβάλλει και ο δήμος Πύλου-Νέστορος, ο δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις από την ΚΕΔΕ και “αν είναι η χώρα να σωθεί, η Κυβέρνηση μπορεί να πάρει αύριο τα χρήματα”.

To Top