Αθλητισμός

Jeroboam Kalamata Gravel Challenge: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 26 Σεπτεμβρίου

Αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τον περασμένο Μάιο αλλά λόγω καραντίνας και συνθηκών πανδημίας μετατέθηκε για Σεπτέμβριο

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στις 9:00 το πρωί από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, θα ξεκινήσουν οι συμμετέχοντες στο Jeroboam Kalamata Gravel Challenge, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με 2 διαδρομές Gravel (150 και 75 χλμ) στους δασικούς δρόμους και τα μονοπάτια του Ταΰγετου, ενός βουνού που προσφέρει έντονες υψομετρικές διαφορές αλλά και τεχνικά σημεία που δοκιμάζουν τις αντοχές.

Οι διαδρομές διασχίζουν άγνωστες περιοχές ενός από τα πιο όμορφα και φιλόξενα βουνά της Ελλάδας και προσφέρουν υπέροχη θέα στη θάλασσα στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Τo Jeroboam είναι το μπουκάλι κρασιού των 3 λιτρών (300cc) – το αντίστοιχο 4 κανονικών μπουκαλιών κρασιού, παραδοσιακό της περιοχής Franciacorta, στη Λομβαρδία της Ιταλίας, απ’ όπου ξεκίνησε το πρώτο Jeroboam, με διαδρομές 300, 150, 75 και 37,5 χιλιομέτρων, σε χωματόδρομους και ανεξερεύνητα μονοπάτια, με ποδήλατα Gravel.

Η περιπέτεια των 300 χλμ., συμβολίζει τo μπουκάλι των 300 cl, ενώ τα μπουκάλια Μagnum των 150 cl (1.5L), το στάνταρ μπουκάλι των 75 cl (750ml) και το demi των 37,5 cl (375 ml) αντιπροσωπεύονται από τις διαδρομές των 150km, 75km και 37,5km αντίστοιχα.

Στην Καλαμάτα φέτος, λόγω των συνθηκών, θα πραγματοποιηθούν μόνο οι δύο διαδρομές των 150 και 75 km.

Tι ακριβώς σημαίνει “gravel”; Κυριολεκτικά ο όρος αναφέρεται στον χωματόδρομο, αλλά, πλέον, με τη λέξη αυτή αναφερόμαστε σε ένα είδος ποδηλάτου που είναι ικανό για πολλά περισσότερα από απλή οδήγηση στο χώμα.

Στην Ιταλία, το Jeroboam Gravel Challenge διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2017, και στη συνέχεια σε 7 χώρες συνολικά το 2020 – Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Αυστρία, Κόστα Ρίκα, Ιαπωνία και – για πρώτη φορά – και Ελλάδα!

Στη χώρα μας, αναζητήσαμε τον κατάλληλο ποδηλατικό προορισμό στην Πελοπόννησο, που, εκτός από το εξαιρετικο κλίμα, συνδυάζει βουνό, θάλασσα και όμορφες και ήσυχες διαδρομές. Η φιλόξενη Καλαμάτα είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις ποδηλατουπόλεις της Ελλάδας, με εύκολη πρόσβαση και – όπως αποδείχτηκε – εξαιρετικά θετική δημοτική αρχή, με αγάπη για το ποδήλατο!

Το Jeroboam Gravel Challenge απευθύνεται στους λάτρεις του ποδηλάτου. Στους φίλους της περιπέτειας και της ανακάλυψης. Δεν είναι αγωνιστικό αλλά αφορά όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τη διαδρομή κι όχι τον χρόνο τερματισμού. Για όσους αγαπούν το κρασί και το καλό φαγητό. Για όσους αγαπούν τις εξερευνήσεις και θέλουν να στηρίζονται μόνο στις δικές τους δυνάμεις για να ανακαλύψουν έναν τόπο.

Εμπνευστής της διοργάνωσης είναι η Ιταλική εταιρεία 3T, ενώ η εκδήλωση – που αποτελεί συνδιοργάνωση του οργανισμού “Πόλεις για ποδήλατο” με το Δήμο Καλαμάτας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Διαβάστε και αυτό:

1ος Διεθνής ποδηλατικός αγώνας Kalamata Gravel Challenge το Μάιο του 2020

To Top