Η φωτογραφία της ημέρας

Η ιστορία του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας σε 23 φωτογραφίες-Από το χθες στο σήμερα

Ταξίδι στο χρόνο μέσα από 23 ιστορικές φωτογραφίες του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας. Από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα μέχρι και σήμερα, το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας έχει διαγράψει λαμπρή πορεία στο χρόνο εξυπηρετώντας όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες. Η ιστορία του αναβιώνει μέσα από τις 23 φωτογραφίες-ντοκουμέντα που ανήρτησε ο πρόεδρος του Θανάσης Πατικόπουλος, με τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Καλαμάτας.

 

Αστικά λεωφορεία στην προπολεμική Καλαμάτα, αλλά και στις δεκαετίες του ’50 ’60,’70,’80 και ’90, μάς ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο.  Εικόνες γνώριμες και αναμνήσεις για τους πολύ μεγαλύτερους σε ηλικία, γνώριμες όμως κάποιες από αυτές και στους σημερινούς 40άρηδες, εντελώς άγνωστες όμως για τους μικρότερους σε ηλικία.

Παρουσιάζεται η πόλη μέσα από τα αστικά λεωφορεία της που αλλάζει μέσα στις δεκαετίες, οι εναλλαγές των οχημάτων και η εξέλιξή τους, για να φτάσουμε στο σήμερα και τα σύγχρονα mini βαν, που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά και εξυπηρετούν άμεσα και έγκαιρα με την ευελιξία τους.

Επόμενο βήμα για το Αστικό, τα επόμενα χρόνια, τα ηλεκτρικά λεωφορεία, σύμφωνα άλλωστε και με τις επιταγές από την ένταξη της πόλης μας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης μέχρι το 2030, όπου προβλέπονται ζώνες αποκλειστικής κυκλοφορίας ηλεκτρικών οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Η ιστορία του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας σε 23 φωτογραφίες-Από το χθες στο σήμερα
To Top