ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ισοβίτης για τη διπλή δολοφονία Μεσάι στην Καλαμάτα ένας από τους 4 δραπέτες στον Πειραιά

ΤΟ 2011 ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠ ΜΕΣΑΪ ΚΑΙ ΤΟΝ 3ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ

Οι 4 κρατούμενοι απέδρασαν όταν η κλούβα που θα τους μετέφερε στην Κρήτη, μπήκε στο γκαράζ του πλοίου

Σκληροί ποινικοί κρατούμενοι, ανάμεσα τους και ένας ισοβίτης κατηγορούμενος για διπλή δολοφονία, είναι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost οι τέσσερις που δραπέτευσαν από το πλοίο στο Λιμάνι του Πειραιά, προκαλώντας τεράστια κινητοποίηση στις αρχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πιο σκληρός εκ των δραπετών ονομάζεται Χαλίλι Τζουλιάνο, και έχει καταδικαστεί για ισόβια, για τη δολοφονία ενός τετράχρονου παιδιού στην Καλαμάτα. Ο εν λόγω κακοποιός είναι συγκατηγορούμενος του γνωστού κακοποιού Βασίλη Βαρέλα.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ 2 ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, 11 Αλβανοί κρατούμενοι ήταν προγραμματισμένο να μεταχθούν με το καράβι Ελευθέριος Βενιζέλος, στην Κρήτη.
Όταν η κλούβα που τους μετέφερε μπήκε στο γκαράζ και άνοιξε η πόρτα, οι τέσσερις από αυτούς απέδρασαν.
Ο ένας από τους τέσσερις συνελήφθη από άνδρα του Λιμενικού, ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία έξω από το πλοίο, ενώ άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβε έναν ακόμα. Συνεχίζονται οι έρευνες για τους άλλους δύο.

Επίσης, ανάμεσα στους δραπέτες βρίσκεται ένας κρατούμενος με το όνομα Μπελτζιμάι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών.

Στην ομάδα των δραπετών ήταν και οι Ντόντζι Αλφόνσο και Λουίτζι Πέτρις, που κατηγορούνται για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και οι δύο έχουν καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξης.

Οι τέσσερις, μαζί με ακόμη επτά άτομα, είχαν μεταχθεί από τις Φυλακές Αγίου Νικολάου Χανίων στο Λιμάνι του Πειραιά, όπου ανέμεναν να πάνε σε δικαστήρια για εκκρεμείς τους υποθέσεις σε Γύθειο, Πάτρα και Κόρινθο.

Οι τρεις εξ αυτών, εκτός του Μπεντζιμάι, ήταν μαθητές σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στις φυλακές του Αγ. Νικολάου.

Όπως έγραψε το Newpost, έχουν ήδη συλληφθεί δύο άτομα, ενώ το περιστατικό έλαβε χώρα την ώρα που οι αστυνομικοί έβγαζαν τους κρατούμενους από την κλούβα, μέσα στο γκαράζ του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων από άνδρες της Αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: NEWPOST/NEWS247

Ο ισοβίτης για τη διπλή δολοφονία Μεσάι στην Καλαμάτα ένας από τους 4 δραπέτες στον Πειραιά
To Top