Ισχυρός σεισμός στην Αθήνα 5,1 Ρίχτερ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισχυρός σεισμός στην Αθήνα 5,1 Ρίχτερ

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ ΕΩΣ 4,4 ΡΙΧΤΕΡ- ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 14:13 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας, στην περιοχή της Μαγούλας.
Οι κάτοικοι είναι σοκαρισμένοι από την ένταση του σεισμού και οι περισσότεροι έξω στους δρόμους. Για προληπτικούς λόγους εκκενώνονται τα δημόσια κτήρια, αλλά και οι Τράπεζες, ενώ εκκενώνεται και το ΜΕΤΡΟ.

Από το μέγεθος του σεισμού προκλήθηκαν πολλά προβλήματα στους δρόμους και στις επικοινωνίες, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία υπήρξαν ρωγμές σε σπίτια στη Μάνδρα.

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΔΥΟ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΕ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μια παλιά κατοικία στη Δραπετσώνα κατέρρευσε, όπως και άλλη μία ακατοίκητη στα Πετράλωνα. Όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας, έπεσαν σοβάδες από κάποια κτίρια στην οδό Αιόλου, ενώ έπεσε και ο σταυρός της Εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης.

Επίσης, το καμμένο κτίριο της Marfin κατέρρευσε εσωτερικά. Σηκώθηκε σύννεφο σκόνης, σύμφωνα με ανθρώπους που δούλευαν απέναντι, η οποία γέμισε τη Σταδίου και τη Χρ. Λαδά. Περιμετρικά το κτίριο είναι όρθιο, δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Δεν λειτουργούν ορισμένα από τα φανάρια σε Σταδίου και Πανεπιστημίου και υπάρχει μποτιλιάρισμα.

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική μέχρι στιγμής είναι πάνω από  15, για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ στο κέντρο της Αθήνας λόγω διακοπών ρεύματος, είναι για μικρές υλικές ζημιές στην Πετρούπολη τζαμαρίες και σοβάδες δίχως θύματα.

3,8 ΡΙΧΤΕΡ: Δεύτερη σεισμική δόνηση

Πριν λίγη ώρα έγινε και νέα σεισμική δόνηση, μικρότερης έντασης, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Και αυτός ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές του λεκανοπεδίου, με τον κόσμο να ανησυχεί, και τους σεισμολόγους να συνηστούν ψυχραιμία. Να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογος μεγάλος σεισμός στην Αττική είχε γίνει πριν από 10 χρόνια, το 1999.

4,4 ΡΙΧΤΕΡ: Τρίτη σεισμική δόνηση

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Αττική.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, η νέα σεισμική δόνηση ήταν της τάξεως των 4,4 Ρίχτερ.

TI ANAΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ: ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ SUPER PUMA KAI ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΖΗΜΙΕΣ

Αμέσως μετά την εκδήλωση σεισμού στην Αττική ελήφθησαν τα ακόλουθα μέτρα από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου βρίσκεται ήδη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ένα ελικόπτερο super puma και ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στο χώρο της Δυτικής Αττικής για να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.

Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύσσονται στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ

Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στο ρεύμα προς Ελευσίνα από τη Μαραθώνος έως την Κηφισίας και στο ρεύμα προς αεροδρόμιο από τη Μεταμόρφωση έως την Κηφισίας.

Ισχυρός σεισμός στην Αθήνα 5,1 Ρίχτερ
To Top