Tech news

iPhone 11: οι τιμές στην Ελλάδα για τις τρεις εκδόσεις

H Apple τα χαρακτηρίζει ως τα κορυφαία smartphone που έχει κατασκευάσει ποτέ, με επιδόσεις μερικές από τις οποίες είναι οι καλύτερες που έχουμε δει σε smartphone.

Η αμερικανική εταιρεία ήταν πάντα λίγο υπερβολική στο λόγο της, όμως η αλήθεια είναι ότι η νέα γενιά του iPhone είναι ξεχωριστή. Οι πληροφορίες ως προς τον αριθμό των νέων iPhone επιβεβαιώθηκαν, με την Apple να ανακοινώνει τη νέα σειρά iPhone, που περιλαμβάνει τρία νέα μοντέλα: το iPhone 11, την πιο προσιτή πρόταση και τα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max που αποτελούν τις δύο ακριβότερες προτάσεις αυτής της γενιάς.

Η αλήθεια είναι ότι και οι τρεις συσκευές έχουν αρκετές πρωτιές για την αμερικανική εταιρεία. Μετρήσαμε τέσσερις μεγάλες, κατά τη γνώμη μας, για διαφορετικούς λόγους. Για πρώτη φορά το προσιτό μοντέλο, το iPhone 11 δηλαδή, έρχεται με δύο κάμερες, ενώ αντίστοιχα οι δύο ακριβότερες προτάσεις παίρνουν, επίσης για πρώτη φορά, μία τρίτη κάμερα. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική εταιρεία χρησιμοποιεί στην ονοματοδοσία των τηλεφώνων της τον όρο Pro, με τα στελέχη της εταιρείας να σημειώνουν ότι αυτός ο όρος δημιούργησε στην Apple τη δέσμευση να προσφέρει συσκευές με επαγγελματικού επιπέδου τεχνολογίες και χαρακτηριστικά. Η τέταρτη πρωτιά και ίσως πιο σημαντική από όλες, είναι ότι η τιμή ενός νέου μοντέλου που έρχεται να διαδεχθεί ένα προηγούμενο, είναι μικρότερη. Αυτό συμβαίνει στο iPhone 11, που διαδέχεται το iPhone XR, το οποίο θα κοστίζει 699 δολάρια (749 κόστιζε το XR). Για την παράδοση που έχει καλλιεργήσει η Apple ακόμα και αυτή η μείωση των 50 δολαρίων έχει τη σημασία της.

Εκτός από τις κάμερες, ένα ακόμη στοιχείο που διαφοροποιεί τα μοντέλα μεταξύ τους είναι το μέγεθος της οθόνης. Το iPhone 11 έρχεται με οθόνη 6,1 ιντσών Liquid Retina, τεχνολογίας δηλαδή που έχουμε δει και σε προηγούμενες προτάσεις της Apple. Το iPhone 11 Pro διαθέτει οθόνη 5,8 ιντσών, ενώ εκείνη του 11 Pro Max ανεβαίνει στις 6,5 ίντσες. Όμως τα δύο αυτά μοντέλα έρχονται με νέας τεχνολογίας οθόνη, που η Apple την ονομάζει Super Retina XDR, στα χαρακτηριστικά της οποίας ξεχωρίζουν η εντυπωσιακή πυκνότητα των pixels (458ppi), η φωτεινότητα (1.200 nits), η υποστήριξη HDR 10 κ.α.

Καρδιά του νέου iPhone είναι ο νέος επεξεργαστής Α13 bionic. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Apple «είναι το πιο γρήγορο chip που έχει παρουσιαστεί ποτέ σε smartphone», «η καλύτερη πλατφόρμα machine learning σε smartphone», «που θέτει νέα στάνταρ στην απόδοση και τη διαχείριση ενέργειας».

Με την προσθήκη μίας επιπλέον κάμερας είναι σαφές ότι η Apple δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις φωτογραφικές δυνατότητες αλλά και (ίσως κυρίως) του video. Το iPhone 11 κάνει την έκπληξη και η δεύτερη κάμερα δεν είναι telephoto, όπως ανέφεραν όλες οι φήμες, αλλά υπερευρυγώνια. Η διπλή κάμερα του iPhone 11 δίνει ανάλυση 12ΜΡ+12ΜΡ για κάθε φακό, με την αμερικανική εταιρεία να υποστηρίζει ότι έχει βελτιώσει τον αισθητήρα, ώστε να προσφέρει ακόμα καλύτερη ποιότητα στις λήψεις. Βελτιωμένη είναι και η απόδοση της κάμερας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς μέσω της λειτουργίας Night Mode η κάμερα του iPhone αναλύει τα διάφορα στοιχεία του καρέ για να ενισχύσει το φως όπου χρειάζεται, παρέχοντας τελικά μια φωτεινή φωτογραφία.

Οι αναφορές ήταν διθυραμβικές στις δυνατότητες video, με τα στελέχη της Apple να υποστηρίζουν ότι με το iPhone 11 οι χρήστες θα πάρουν την καλύτερη ποιότητα video (και από τις δύο κάμερες) που μπορεί να αποδώσει ένα smartphone. Σε επίπεδο ανάλυσης ο χρήστης του iPhone 11 μπορεί να καταγράψει αρχεία έως 4Κ σε ρυθμό 60fps.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τα δύο iPhone 11 Pro, με τη διαφορά βέβαια ότι εδώ έχουμε και μια τρίτη κάμερα, telephoto αυτή τη φορά. Πρακτικά ο τριπλός αυτός συνδυασμός προσφέρει 4x οπτικό ζουμ. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των δύο Pro μοντέλων έγινε και ιδιαίτερη αναφορά σε μια νέα λειτουργία στο κομμάτι της φωτογραφίας. Η Apple την ονομάζει Deep Fusion και προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια στην εικόνα, καθώς στο mode αυτό η κάμερα τραβάει 8 λήψεις τις οποίες αναλύει και συνθέτει για να παράξει μία τελική με καλύτερη λεπτομέρεια και ευκρίνεια χρωμάτων.

Η καλύτερη διαχείριση ενέργειας, χάρη στο νέο επεξεργαστή, έχει αποτέλεσμα και στην αυτονομία της μπαταρίας, με την Apple να σημειώνει ότι στο iPhone 11 Pro είναι 4 ώρες μεγαλύτερη από το προηγούμενο iPhone XS και στο 11 Pro Max 5 ώρες μεγαλύτερη από το XS Max.

Τα νέα iPhone χρησιμοποιούν υλικά που είναι πιο ανθεκτικά στην κακομεταχείριση, ενώ αντέχουν σε νερό βάθους 2 μέτρων και για 30 λεπτά.

Η κυκλοφορία και των τριών μοντέλων θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν αυτήν την Παρασκευή.

Από λίγο μικρότερες έως ολόιδιες με τις αρχικές τιμές των περυσινών μοντέλων θα είναι οι τιμές πώλησης των τριών εκδόσεων του iPhone 11 στην Ελλάδα, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, οι ελληνικές τιμές των νέων iPhone έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Για το iPhone 11 (οθόνη 6,1 ιντσών)

889 ευρώ / 64GB

929 ευρώ / 128GB

1059 ευρώ / 256GB

Για το iPhone 11 Pro (οθόνη 5,8 ιντσών)

– 1229 ευρώ / 64GB

– 1429 ευρώ / 256GB

– 1679 ευρώ / 512GB

Για το iPhone 11 Pro Max (οθόνη 6,5 ιντσών)

– 1339 ευρώ / 64GB

– 1539 ευρώ / 256GB

– 1789 ευρώ / 512GB

Επιπλέον, οι τιμές του υπόλοιπου line up της Apple διαμορφώνεται ως εξής:

Για το iPhone XR οι τιμές ξεκινούν από τα 769 ευρώ

Για το iPhone 7 από τα 449 ευρώ, μέχρι την εξάντληση του αποθέματος, καθώς σταματάει η παραγωγή του

Για το iPhone 7 Plus από τα 549 ευρώ, μέχρι την εξάντληση του αποθέματος, καθώς σταματάει η παραγωγή του

Για το iPhone 8 από τα 589 ευρώ

Για το iPhone 8 Plus από τα 719 ευρώ

Για το iPhone XS από τα 1099 ευρώ, μέχρι εξαντλήσεως του αποθέματος καθώς σταματάει η παραγωγή του

Για το iPhone XS Max από τα 1219 ευρώ, μέχρι εξαντλήσεως του αποθέματος καθώς σταματάει η παραγωγή του.

iPhone 11: οι τιμές στην Ελλάδα για τις τρεις εκδόσεις
To Top