ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ημερίδα στην Τρίπολη για την απλούστευση διαδικασιών σε Δήμους και Περιφέρειες

Στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την ΕΕΤΑΑ, εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση των ΟΤΑ με την απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών».

Η συγκεκριμένη Δράση, προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο «Πρόγραμμα Οργάνωσης και Λειτουργικού Εκσυγχρονισμού των 325 Δήμων και των 13 Περιφερειών», προϋπολογισμού 30,5 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» του ΕΣΠΑ 2014–2020.
Κύριο μέλημα είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη, που στόχο έχει την απλούστευση και προτυποποίηση των λειτουργιών και των διαδικασιών των Περιφερειών και των Δήμων, για μία πιο στοχευμένη, πιο αποτελεσματική και υποστηρικτική δουλειά, στο έργο της Αυτοδιοίκησης.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Μπασακίδης, που ανέφερε: "Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, το σχεδιασμό των βημάτων εξυπηρέτησης του πολίτη, από την αρχή. Θα δημιουργήσει πρότυπα για κάθε διαδικασία και θα εφαρμοστεί ομοιόμορφα σε όλους τους ΟΤΑ, με τη χρήση του ίδιου λογισμικού που θα παραχθεί. Θα απλουστευτεί με τον τρόπο αυτό τόσο η λειτουργία των υπαλλήλων όσο και ο τρόπος συναλλαγής των πολιτών με τους ΟΤΑ. Ο πολίτης θα συναλλάσσεται με τον ίδιο τρόπο, από όποιο σημείο και αν έχει πρόσβαση.
Το περιεχόμενο του προγράμματος προετοιμάστηκε από την Επιτροπή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, στην οποία είμαι μέλος από το 2012 και ήταν διαρκές αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς το Υπουργείο Εσωτερικών, γιατί έτσι η γραφειοκρατία θα μειωθεί, οι διαδικασίες θα τυποποιηθούν και οι υπηρεσίες του Δημοσίου θα μπορούν μεταξύ τους να διαλειτουργούν".

Video Arcadiaportal.gr

Ημερίδα στην Τρίπολη για την απλούστευση διαδικασιών σε Δήμους και Περιφέρειες
To Top