Το δικό μου Σχολείο

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο- VIDEO

Η ψυχολόγος Γιώτα Παπαγεωργίου ενημέρωσε σήμερα τα παιδιά στα εκπ. Μπουγά

Ημέρα Ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο είναι η 6η Φεβρουαρίου και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά κάλεσαν σήμερα την ψυχολόγο – παιδοψυχολόγο Γιώτα Παπαγεωργίου να μιλήσει στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και να τους εξηγήσει τα “πρέπει” και “δεν πρέπει” της χρήσης του Internet, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, αλλά και τα οφέλη που μπορούμε να έχουμε από τη χρήση του.

Η ασφαλής πλοήγηση στο Internet δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται με μία κίνηση. Πρόκειται για έναν συνδυασμό από προγράμματα και ενέργειες, προκειμένου να αναγνωρίζουμε τους κινδύνους και τις απάτες, και να είμαστε προστατευμένοι από τους κινδύνους που είναι αντικειμενικά αδύνατον να προβλέψουμε.

Ουσιαστικά, η ασφαλής πλοήγηση στο Internet απαιτεί να προσαρμόσουμε τις συνήθειές μας όσον αφορά το διαδίκτυο, αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες που μας δίνουν τα κατάλληλα προγράμματα για τον υπολογιστή και συγκεκριμένα πρόσθετα για τον browser.

Η συμπεριφορά μας στα social media μπορεί να επηρεάσει τόσο την προσωπική μας ζωή όσο και την επαγγελματική. Είναι ζωτικής σημασίας, λοιπόν, πριν κάνουμε μία δημοσίευση, να σκεφτούμε τις πιθανές επιπτώσεις της.

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανάπτυξη της πληροφορικής και η ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων, στην παραγωγική διαδικασία, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψεως του σύγχρονου ανθρώπου. Μαζί με αυτές τις αλλαγές, οι οποίες κατά κανόνα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας, υπεισέρχονται και οι παράμετροι που ευνοούν την ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας. Οι νέες αυτές μορφές εγκληματικότητας θεσμοθετούνται με τον όρο «Ηλεκτρονικό Έγκλημα».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

http://14gym-laris.lar.sch.gr/drupal/sites/default/files/Ergasies_kathhghtwn/Serfarw_me_asfaleia.pdf

Για οποιοδήποτε θέμα που αφορά παραβατική συμπεριφορά μέσω Διαδικτύου, επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους ακόλουθους τρόπους:

– Τηλέφωνο : 11188
– Fax: 213-1527471
– Email: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
– Facebook: www.facebook.com/cyberkid.gov.gr
– Twitter: @cyberalertGR
– Ιστότοπος : www.cyberkid.gr
– Μέσω της εφαρμογής CYBERKID για φορητές συσκευές και
– Ταχυδρομική διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 173, Τ.Κ. 11522, Αθήνα

To Top