Αθλητισμός

Ηλιάνα Τριανταφύλλου: Απο την κεντρική πλατεία Καλαμάτας στην κορυφή της Ευρώπης!

H 17χρονη αθλήτρια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18 στο επί κοντώ με επίδοση 4.05, όσο είχε σημειώσει και τον Μάϊο στo Street pole Vault της  Καλαμάτας, που της είχε δώσει το εισιτήριο για την Ιερουσαλήμ!

Στα μέσα Μαϊου και στην επιτυχημένη διοργάνωση του Street PoleVault που είχε διοργανώσει ο Ακρίτας, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, η Ηλιάνα Τριανταφύλλου είχε καταπλήξει σημειώνοντας όριο για Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο και ενάμιση μήνα μετά κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης!

Η Σερραία επικοντίστρια έκανε -όπως και στην Καλαμάτα-  άλμα στα 4,05 μ. ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, του Ευρωπαϊκού Κ18, στην Ιερουσαλήμ. Η ταλαντούχα αθλήτρια ολοκλήρωσε τον αγώνα της με δάκρυα χαράς στα μάτια, στις αγκαλιές των συναθλητών της που βρέθηκαν στο στάδιο για να στηρίξουν την προσπάθεια της, δημιουργώντας όμορφη ατμόσφαιρα.

Η 17χρονη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 3,60 μ. και πέρασε διαδοχικά δίχως απώλειες τα 3,75 μ., 3,85 μ., 3,95 μέτρα. Στη συνέχεια πέρασε τα 3,95 μ., ενώ δεν υπερέβη τα 4,10 μ., γνωρίζοντας πριν την τρίτη άκυρη πως είναι ήδη πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Τριανταφύλλου έδειξε την ψυχραιμία που χρειαζόταν και έφτασε στο στόχο της, σε έναν αγώνα που ήταν η μόνη που ξεπέρασε τα 4,00 μέτρα. Το επίπεδο του τελικού ήταν καλό, ωστόσο τα υπόλοιπα φαβορί του αγώνα, ανάμεσα σε αυτά και η Γερμανίδα Λίλι Σαμάνσκι με 4,21 μ., δεν βρέθηκαν στην ημέρα που θα ήθελαν. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Βικτόρια Όντροβα με 3,95 μ., η οποία μετά τη μία άκυρη στα 4,05 μ., ανέβηκε στα 4,10 μ., ώστε να απειλήσει την Ελληνίδα, δίχως όμως επιτυχία. Χάλκινη ήταν η Ελά Ουντένας (Σουηδία) με 3,85 μέτρα.

Η Τριανταφύλλου κατάφερε να ανακάμψει στη διάρκεια της θερινής περιόδου, μετά τον τραυματισμό που είχε τον χειμώνα και την κράτησε μακριά από τους αγώνες. Παρά την αποχή της από τη δράση κατάφερε γρήγορα να βελτιώσει τα ρεκόρ της και να φτάσει στα 4,15 μ. πριν λίγες ημέρες στη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης. Η αθλήτρια κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στη συγκεκριμένη διοργάνωση, που είναι μόλις η τρίτη στην ιστορία της και παράλληλα συνέχισε την μεγάλη παράδοση της χώρας μας στο επί κοντώ, ένα αγώνισμα που μας έχει χαρίσει πολλές διακρίσεις τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Η χώρα μας έφτασε τα τέσσερα χρυσά μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης.

Με αξιοπρέπεια ολοκλήρωσε τον αγώνα της στον τελικό του επί κοντώ και η ΕυγενίαΜαρία Παναγιώτου. Η νεαρή ξεπέρασε τα 3,75 μ. και κατέλαβε την ένατη θέση. Η αθλήτρια του Νίκου Βαρσάμη, στη συνέχεια δε μπόρεσε να ξεπεράσει τα 3,85 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ.

Πολύ καλές εμφανίσεις για Γρέψιο και Γρηγορίου

Πολύ ωραίος αγώνας έγινε στο τριπλούν των Ανδρών με τους δύο αθλητές μας να κυνηγάνε μέχρι το τέλος ακόμη και το μετάλλιο. Ο Γρηγόρης Γρέψιος κατέλαβε την πέμπτη θέση με 14,97 μ. (2,1) στο τέταρτο άλμα του, ενώ είχε ακόμη έγκυρα στα 14,70 μ., 13,68 μ., 14,59 μ. και 14,90 μέτρα. Ο αθλητής του Χρήστου Παπίτσα έχει ατομικό ρεκόρ 15,20 μ., επίδοση που του επέτρεπε να κυνηγήσει άλμα βάθρου. Την έκτη θέση κατέλαβε ο Αποστόλης Γρηγορίου, που όπως και στον προκριματικό έτσι και στον τελικό ξεπέρασε τον εαυτό του. Ο νεαρός σημείωσε 14,87 μ. στην έκτη του προσπάθεια κι έτσι ανέβηκε από την όγδοη στην έκτη θέση, ολοκληρώνοντας απόλυτα επιτυχημένα την παρουσία του στη διοργάνωση.

Νικητής με το εντυπωσιακό 15,76 μ. ήταν ο Βούλγαρος Λάχεζαρ Βάλχεβ, δεύτερος ο Ιταλός Νικόλο Κκαναβάλε με 15,45 μ. και χάλκινος ο Βασίλ Ρουσένοβ (Βουλγαρία) με 15,18 μέτρα.

Ηλιάνα Τριανταφύλλου: Απο την κεντρική πλατεία Καλαμάτας στην κορυφή της Ευρώπης!
To Top