ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτροκίνητα ποδήλατα απέκτησε η Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας!

Δύο ηλεκτροκίνητα ποδήλατα απέκτησε η Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας, που ήδη από τη Δευτέρα 16 Ιουλίου κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης. Το MessiniaLIVE πέτυχε το μεσημέρι μπροστά από τα γραφεία μας επί το έργον δύο δημοτικούς αστυνομικούς, την ώρα που έκαναν περιπολία στο κέντρο της Καλαμάτας, με τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα.

Η δημοτική αστυνόμευση με ποδήλατα είναι αλήθεια ότι θα διευκολύνει το έργο των αστυνομικών συγκριτικά με τις πεζές περιπολίες, και το διευρυμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, που διαθέτει η Καλαμάτα, θα βοηθήσει στο να ανταποκρίνονται άμεσα και να καλύπτουν περισσότερες περιοχές σε σύντομο χρόνο, κάτι που δεν ήταν εύκολο με την πεζή περιπολία.

Η αστυνόμευση με ποδήλατα δεν είναι κάτι καινούργιο για τη χώρα μας, μιας και η ελληνική αστυνομία έχει ήδη από το 2015 εντάξει τα ποδήλατα αρχικά σε 6 και πλέον σε 16 περιοχές της χώρας, κυρίως τουριστικές. Ενώ συνηθίζεται σε πολλές πόλεις του εξωτερικού.
Ωστόσο, για την Καλαμάτα είναι πρωτόγνωρο, και το γεγονός ότι ο Δήμος επέλεξε και αυτό το μέσο για αστυνόμευση, ώστε να διευκολύνει το έργο των δημοτικών αστυνομικών κρίνεται θετικό.
Εκτιμάται ότι με τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα πετυχαίνεται ήπια αστυνόμευση, πρόληψη, και με καθημερινές περιπολίες είναι δίπλα στον δημότη. Μάλιστα, ειδικά για την Καλαμάτα είναι το ιδανικό μέσο για μετακίνηση και αστυνόμευση στην πόλη.

Θετικές είναι οι εντυπώσεις και από τους δημοτικούς αστυνομικούς που τα χρησιμοποιούν, και, όπως μας δήλωσαν, μεταφέρονται αμέσως παντού, δεν έχουν θέματα με το παρκάρισμα, είναι οικονομικό και οικολογικό μέσο. Στα ποδήλατα αναγράφεται “Δημοτική Αστυνομία” και υπάρχει φάρος, ενδείξεις ότι πρόκειται για αστυνομικό όχημα.
Τις επόμενες ημέρες θα γίνει και η επίσημη παρουσίασή τους από τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.

To Top