Το δικό μου Σχολείο

IEK Oρίζων: Βραδιά οινογνωσίας με food & wine pairing στο εστιατόριο Yiamas στην Καλαμάτα

Μια ξεχωριστή βραδιά έζησαν χθες το βράδυ οι σπουδαστές των τμημάτων μαγειρικής και τουριστικών του ΙΕΚ Ορίζων, καθώς βρέθηκαν στο εστιατόριο @yiamasgb του ξενοδοχείου @elitecityresort , σε ένα 𝐜𝐮𝐬𝐭𝐨𝐦 𝐦𝐚𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐨𝐝 & 𝐰𝐢𝐧𝐞 𝐩𝐚𝐢𝐫𝐢𝐧𝐠.

✔️ Ακόμη μια εμπειρία βιωματικής εκπαίδευσης που εισήγαγε τους σπουδαστές στον μαγικό χώρο του κρασιού, στα πλαίσια των μαθημάτων Οινολογία, Οργάνωση και Λειτουργία Εστιατορίου και του προγράμματος Erasmus+ Sensory Analysis of Oil Honey & Wine.

🍷 Ο 𝐬𝐨𝐦𝐦𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫, Γιώργος Κοντραφουρης, παρουσίασε, αναλυτικά, τα κρασιά που προσφέρθηκαν στους σπουδαστές και τους εκπαιδευτές. Κάθε κρασί είχε και την δική του γευστική & γαστρονομική υπόσταση και storytelling.


Ο κ. Κοντραφούρης μας εξήγησε ενδελεχώς όλα τα χαρακτηριστικά των κρασιών αλλά και τον λόγο που συνδέονται με τα πιάτα που είχαν επιλεχθεί. Tον συνδυασμό των γεύσεων που συνόδευσαν κάθε κρασί χωριστά επιμελήθηκε o chef του εστιατορίου,Νίκος Σμυρλής με την ομάδα του.

To Top