ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ
Η ειδικότητα της «Μαγειρικής Τέχνης» έχει σήμερα τεράστια ζήτηση από τις επιχειρήσεις του επισιτιστικού κλάδου. Ο απόφοιτος Μαγειρικής προσφέρει σημαντικό έργο στις τοπικές κοινωνίες και δεν μιλάμε απλά για ένα επάγγελμα… αλλά για ένα λειτούργημα που χαρίζει μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις!
Επαγγελματικές Δραστηριότητες
Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας που εκπαιδεύεται στο ΙΕΚ Ορίζων μπορεί να χειρίζεται αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:
- Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων.
- Την υγιεινή των τροφίμων.
- Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας.
- Την τέλεια οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας.
- Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου.
- Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.
- Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων.
- Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής.
Επαγγελματική Αποκατάσταση
Σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακής και επισιτιστικής μορφής, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου. Τέτοιες επιχειρήσεις είναι:
- Εστιατόρια Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων
- Εστιατόρια ως ανεξάρτητες επιχειρήσεις
- Εστιατόρια βιομηχανικών μονάδων ή εμπορικών πολυκαταστημάτων
- Εστιατόρια σχολείων, νοσοκομείων, ιδρυμάτων
- Εστιατόρια μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων
- Εστιατόρια μεταφορικών μέσων (τρένων, κρουαζιερόπλοιων, πλοίων ακτοπλοΐας κλπ.)
- Υπηρεσίες κοινωνικών εκδηλώσεων (outside catering)
Για να πετύχεις στη #ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ χρειάζεσαι:
✔️ σωστή εκπαίδευση
✔️ δυνατό ξεκίνημα με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις καλύτερες επιχειρήσεις
Τα οποία σίγουρα θα στα προσφέρει το ΙΕΚ Ορίζων.
Εάν διαθέτεις επίσης:
✔️ πειθαρχία
✔️ πάθος
✔️υπομονή & επιμονή
Τώρα είναι η στιγμή σου…Σπούδασε μαζί μας!
4 Ακαδημαϊκά Εξάμηνα θεωρητικής & πρακτικής εκπαίδευσης
Τέχνη Μαγειρικής I
Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής I
Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
Σύνθεση Μενού
Διακοσμητική παρασκευασμάτων
Τεμαχισμός κρεάτων I
Τέχνη Μαγειρικής II
Τροφογνωσία - Εδεσματολόγιο
Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής IΙ
Οργάνωση & Λειτουργία Εστιατορίου
Τέχνη Μαγειρικής III
Τεχνικές Εγκαταστάσεις-Εξοπλισμός
Τεμαχισμός κρεάτων IΙ
Έλεγχος Εμπορευμάτων
Τέχνη Μαγειρικής IV
Οινολογία
Υγιεινή & Ασφάλεια
Διαιτητική
Πρακτική Εφαρμογή στην ειδικότητα
Αρχές Οικονομικής θεωρίας
Αγγλικά
Γαλλικά
Χρήση Η/Υ
Πρακτική Άσκηση
Οργάνωση & Λειτουργία Εστιατορίου
Επιπλέον, στο IΕΚ «ΟΡΙΖΩΝ» ο σπουδαστής του τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας:
- Παρακολουθεί δωρεάν εξειδικευμένα σεμινάρια και πραγματοποιεί εκπαιδευτικές επισκέψεις που συμπληρώνουν τις γνώσεις του
- Πραγματοποιεί πρακτική άσκηση από το πρώτο έτος σπουδών σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια.
- Πραγματοποιεί ενισχυτική διδασκαλία και παρακολουθεί ενισχυτικά μαθήματα σε βασικά μαθήματα της ειδικότητας όπως: Τέχνη Μαγειρικής, Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής, Αγγλικά, Χρήση Η/Υ, Υγιεινή Τροφίμων, Τεμαχισμός Κρεάτων κ.ά.
Πληροφορίες για εγγραφές
Τηλέφωνο: +30 27210 94277
Email: info [@] iek-orizon.gr