Το δικό μου Σχολείο

I.IEK OΡΙΖΩΝ: Συνεχίζονται οι εγγραφές σε 5 ειδικότητες

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την νέα χρονιά, στο πρώτο Ιδιωτικό ΙΕΚ της νότιας Πελοποννήσου, το ΙΕΚ Ορίζων Καλαμάτας και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποκτήσουν επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες στους τομείς:

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
Η Ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας» είναι μια μορφή τέχνης, ένα μέσο έκφρασης συναισθημάτων. Είναι μια γαστριμαργική εμπειρία που ακουμπά όλες τις αισθήσεις.Ο Τουρισμός και η Εστίαση είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι για τη χώρα μας και η ειδικότητα της «Μαγειρικής Τέχνης» προσελκύει και έχει τεράστια ζήτηση από τις επιχειρήσεις του επισιτιστικού κλάδου.

Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής (Pastry Chef)
Στο επάγγελμα του αρτοποιού και του ζαχαροπλάστη η δημιουργία δεν έχει όρια! Ταυτόχρονα, είναι ένα απαιτητικό, σύγχρονο επάγγελμα που χρειάζεται πειθαρχία, ενώ βασίζεται στη χημεία και απαιτεί ακρίβεια και λεπτότητα. Όμως, είναι ένα επάγγελμα που ανταμείβει τον σπουδαστή όχι μόνο με αποκατάσταση, αλλά και χαρά, καθώς τα γλυκά και αρτοποιήματα αγαπιούνται από μικρούς και μεγάλους, ενώ είναι συνυφασμένα με την απόλαυση και τη χαλάρωση!

Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Τουριστικά Επαγγέλματα)
Ο τουρισμός είναι ο δυναμικότερος, καινοτόμος, εντυπωσιακά διεθνοποιημένος, υψηλής έντασης εργασίας και εξωστρεφής τομέας της οικονομίας μας. Η τουριστική εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας διότι μπορεί να βελτιστοποιήσει την εικόνα του τουρισμού ενδυναμώνοντας την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος μας.

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
Η ειδικότητα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» είναι πολύτιμη καθώς προσφέρει όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και κατ‘ επέκταση σ’ ολόκληρη την κοινωνία. Και αυτό διότι η άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος αφορά στην προσχολική ηλικία, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας κάθε παιδιού.

Βοηθός Εργοθεραπείας
Η ειδικότητα «Βοηθός Εργοθεραπείας» αποτελεί μια ραγδαία αναπτυσσόμενη ειδικότητα υγείας, που ασχολείται με τον τομέα της αποκατάστασης και ανάπτυξης της ικανότητας του ατόμου να λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα στην καθημερινότητά του. Η ειδικότητα της Εργοθεραπείας αναλύει φυσικούς (σωματικούς), περιβαλλοντικούς, ψυχοκοινωνικούς, πνευματικούς παράγοντες που επηρεάζουν το έργο (το σωματικό έργο).

Όλα τα τμήματα είναι δοκιμασμένα και πετυχημένα ως προς τα στελέχη που βγάζουν και την απορρόφησή τους από την αγορά.

Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά, ενώ πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 27210 94 277.

 

Για την διαδικασία, τις ειδικότητες αλλά και το εκαπιδευτικό στίγμα του ΙΙΕΚ Ορίζων, μίλησε στο MessiniaLive.gr η διευθύντρια και συνιδιοκτήτρια του Κέντρου κ. Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου.

Το ΙΕΚ Ορίζων βρίσκεται στην οδό Πρωτοελλαδικού Μεγάρου στα Ακοβίτικα Καλαμάτας, στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

https://iek-orizon.gr/

To Top