Το δικό μου Σχολείο

IEK Oρίζων και ΚΔΑΠ Μπουγά: Οι μικροί μαθητές έφτιαξαν τα δικά τους γλυκά υπό τις οδηγίες pastry chef Διαμαντόπουλου

Τη δυνατότητα να φτιάξουν τα δικά τους χειροποίητα γλυκά είχαν οι μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού των ΚΔΑΠ Μπουγά αλλά και άλλων Δημοτικών Σχολείων της Καλαμάτας, που συμμετείχαν την Παρασκευή το απόγευμα στο σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής για Παιδιά που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Οι μικροί μαθητές κλήθηκαν να φτιάξουν αγαπημένες τους λιχουδιές αλλά και γλυκό, υπό τις σαφείς και αναλυτικές οδηγίες του pastry chef και καθηγητή των ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, Στέφανου Διαμαντόπουλου, ο οποίος μάλιστα είναι και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σοκολάτας! Επίσης, τα μικρότερα παιδιά είχαν την πολύτιμη συνδρομή του chef του σχολείου Νίκου Κουβελάκη, που τα καθοδήγησε ώστε το αποτέλεσμα να είναι επιτυχές.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΚΑΙ COOKIES-ΑΛΛΑ ΚΑΙ CHEESECAKE KAI BROWNIES “ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ” ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΕΦ!

Συγκεκριμένα, τα παιδιά έφτιαξαν cookies, χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού, brownie σοκολάτας και cheesecake με κρέμα τυριού με τσιπς σοκολάτας και επικάλυψη σπιτικής πραλίνας.
Στόχος του δίωρου για κάθε τάξη μαθήματος ήταν τα παιδιά αφενός να διδαχτούν ότι μπορούν στο σπίτι να φτιάξουν με τη βοήθεια των γονιών τους τις λιχουδιές που επιθυμούν, με αγνά υλικά, χωρίς πρόσθετα, και χωρίς να καταφεύγουν στα αντίστοιχα είδη που πωλούνται, και τα οποία δεν είναι τόσο υγιεινά όσο τα σπιτικά.

Με οδηγίες που μοιράστηκαν στα παιδιά-με τη μορφή παπύρου(!)- με φωτογραφίες των υλικών και της ποσότητας που απαιτείται, οι μικροί μαθητές είχαν περίπου δύο ώρες για να δημιουργήσουν τα γλυκά τους, και φυσικά στο τέλος να τα δοκιμάσουν! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με όλη τη διαδικασία που έγινε στις εγκαταστάσεις-κουζίνας του ΙΕΚ Ορίζων, και αισθάνθηκαν μαθητευόμενοι σεφ.

ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ- ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΝΕΣ

Μέσα από τη διαδικασία αυτή, που δεν αφορά εκκολαπτόμενους σεφ, αλλά όλα τα παιδιά, ήταν να μάθουν να τρώνε σωστά και υγιεινά, με πρώτη ύλη και στα γλυκά το ελαιόλαδο, ώστε μεγαλώνοντας να είναι συνειδητοποιημένοι ως προς την αξία του σπιτικού φαγητού και γλυκού, και να επιδιώκουν μια υγιεινή διατροφή. Παράλληλα τα πιο μικρά παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα μεγέθη, τις ποσότητες, τα γραμμάρια, και τις τεχνικές ανάμιξης των υλικών, και μέσα από τη ζαχαροπλαστική ως παιχνίδι, δημιούργησαν τα γλυκά τους με ενθουσιασμό και απόλαυσαν τη διαδικασία!

To Top