ΚΟΙΝΩΝΙΑ

IEK OAEΔ Καλαμάτας: Στα 10 ΙΕΚ πανελλαδικά με πιλοτική εφαρμογή τηλε-εκπαίδευσης

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΑΕΔ-GOOGLE ΕΛΛΑΔΑΣ

Ξεκινά η σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση και τηλεκατάρτιση για χιλιάδες μαθητές, σπουδαστές και καταρτιζόμενους του Οργανισμού

Μετά την πρόσφατη συνεργασία για τη δωρεάν κατάρτιση 3.000 ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες, ο ΟΑΕΔ και η Google Ελλάδας, ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, διευρύνουν το πεδίο κοινών δράσεων και στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Από αυτή την εβδομάδα, ξεκινάει η σταδιακή υλοποίηση της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και κατάρτισης στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας, στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και στις  Σχολές ΑμεΑ του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο της αναστολής της εκπαιδευτικής λειτουργίας εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και της στόχευσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, ο ΟΑΕΔ έχει ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και έχει περάσει πλέον στη φάση της εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης σε μεγάλο αριθμό των εκπαιδευτικών μονάδων του. Για τον σκοπό αυτό, έχουν ήδη καταρτιστεί από την Google Ελλάδας περίπου 200 εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ, ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα εκπαιδευτικά εργαλεία και τις υπηρεσίες της πλατφόρμας “G Suite for Education”.

Με αφορμή τη διεύρυνση της συνεργασίας με τη Google Ελλάδας, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και κατάρτιση αποτελεί για τον ΟΑΕΔ προτεραιότητα, καθώς καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία θα προσφέρουν σε χιλιάδες μαθητές, σπουδαστές και καταρτιζόμενους τη δυνατότητα να διατηρήσουν την επαφή τους με τους εκπαιδευτικούς και με τη διδακτέα ύλη κατά την περίοδο των έκτακτων μέτρων, αλλά και ταυτόχρονα να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες».

Το ΙΕΚ ΟΑΕΔ Καλαμάτας έχει επιλεγεί μαζί με άλλα δέκα ΙΕΚ πανελλήνια για την πιλοτική εφαρμογή της σύγχρονης και ασύγχρονης τελε-εκπαίδευσης αφού ήδη έχει ξεκινήσει με επιτυχία την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στα θεωρητικά και στα εργαστηριακά μαθήματα στις εξής ειδικότητες:

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ Β εξάμηνο
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Β εξάμηνο
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Δ εξάμηνο
ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ Δ εξάμηνο
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΆΔΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Β εξάμηνο
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ -ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF) Δ εξάμηνο
ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ  & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Β εξάμηνο

IEK OAEΔ Καλαμάτας: Στα 10 ΙΕΚ πανελλαδικά με πιλοτική εφαρμογή τηλε-εκπαίδευσης
To Top