Παιδί

Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί Περιφέρειας Πελοποννήσου: Τους χρωστάει η πολιτεία τα χρήματα 5 μηνών από το ΕΣΠΑ

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα πιστωθούν τα χρήματα-Στα 15 εκατομμύρια η οφειλή του κράτους προς τους ιδιωτικούς σταθμούς

Συνάντηση με ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, από τον Σύλλογο Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είχε το πρωί της Τρίτης 28 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Οι εκπρόσωποι των πιο πάνω ιδιωτικών δομών ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη Π. Νίκα σχετικά με το πρόβλημα των οφειλών -εδώ και 5 μήνες- της πολιτείας προς τις επιχειρήσεις τους από δράση του προγράμματος ΕΣΠΑ, οι οποίες εκτιμώνται σε περίπου 15 εκ ευρώ. Παράλληλα του επέδωσαν και σχετικό ψήφισμα της ΠΟΣΙΠΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών).

Ο Π. Νίκας, επικοινωνώντας με την ΕΕΤΑΑ -που “τρέχει” το πιο πάνω πρόγραμμα- μετέφερε προς τους εκπροσώπους του Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου πως από τα συνολικά 300 εκ ευρώ που αφορούν στη συγκεκριμένη δράση, η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται σε 80 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα καλύπτονται από το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα δε με την ενημέρωση που έλαβε ο περιφερειάρχης από την ΕΕΤΑΑ, η καθυστέρηση που υπάρχει οφείλεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, ωστόσο ήδη έχει ξεκινήσει -όπως γνωστοποίησε η ΕΕΤΑΑ- να πιστώνεται ένα μέρος της περί τα 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άμεσα, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, θα πιστωθούν και τα υπόλοιπα χρήματα, με την πλήρη καταβολή να αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Το ψήφισμα που επιδόθηκε στον περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ:

Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί Περιφέρειας Πελοποννήσου: Τους χρωστάει η πολιτεία τα χρήματα 5 μηνών από το ΕΣΠΑ
To Top