Υγεία

Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Κρούει το καμπανάκι κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων στη Μεσσηνία

Έκκληση να τηρούμε αυστηρά όλοι τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού

“Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο”, μας λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Μεσσηνία, και υπενθυμίζοντας σε όλους μας την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού. Μάλιστα συνιστά αντιγριπικό εμβόλιο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου ώστε να αποφευχθεί τυχόν ταυτόχρονη νόσηση από γρίπη και νέο κορωνοϊό

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης κατά του SARS-CoV-2, κάνει σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας σε όλους του πολίτες, ανεξαρτήτως που ζουν και ποια είναι η ηλικία ή η κατάσταση της υγείας τους.

Όπως δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, στο «απυρόβλητο» δεν είναι κανείς, καθώς οι νέοι ηλικίας 18-39 ετών είναι πρώτοι σε κρούσματα, ενώ ακολουθεί η αμέσως επόμενη ηλικιακή ομάδα των 40-50 ετών. Σε ότι αφορά δε τις περιοχές όπου σημειώνονται πολλά κρούσματα, συνεχώς πληθαίνουν.

Όπως δήλωσε στην τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, κος Γκίκας Μαγιορκίνης, οι νέοι νοσούν κατά κανόνα πιο ήπια αλλά ενδέχεται να παρουσιάζουν, όπως και οι μεγαλύτεροι, προβλήματα υγείας σε δεύτερο χρόνο.

Χρόνια κόπωση, υπογονιμότητα στους άνδρες, καρδιολογικά προβλήματα και αναπνευστικές διαταραχές είναι μερικά από αυτά που συνοδεύουν τους αναρρώσαντες ακόμα και από εξαιρετικά ήπια νόσηση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας συστήνει:

1. Την χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς αλλά και στους ανοιχτούς χώρους με συνωστισμό. Χωρίς να την αγγίζουμε εξωτερικά και αφαιρώντας την με προσοχή πλένοντας ενδελεχώς τα χέρια πριν και μετά.
2. Την χρήση μάσκας και συχνή απολύμανση των χεριών στους χώρους εργασίας καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά με εργαζόμενους σε εργοστάσια που δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης.
3. Την μείωση στο ελάχιστο των μετακινήσεων με μέσα μαζικής μεταφοράς σε ηλικιωμένους και άτομα με υποκείμενα νοσήματα.
4. Την χρήση μάσκας και τις εξόδους για διασκέδαση σε μικρές ομάδες φίλων για τους νέους.
5. Την παραμονή στο σπίτι σε όποιους παρουσιάζουν έστω και λίγα δέκατα πυρετού ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση πιθανής ίωσης σε συνεργάτες και κοινωνικές συναναστροφές.

Το αντιγριπικό εμβόλιο γίνεται φέτος μετά από ηλεκτρονική συνταγογράφηση αφού ο θεράπων ιατρός κρίνει ότι το συγκεκριμένο άτομο ανήκει στις ομάδες που προβλέπονται για τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Συστήνεται ως εκ τούτου, η επίσκεψη στον ιατρό και η εφαρμογή του εμβολίου μέχρι το αργότερο τις 15 Νοεμβρίου. Το εμβόλιο κατά του ιού της γρίπης συστήνεται ακόμα περισσότερο φέτος διότι πρέπει να αποφευχθεί η ταυτόχρονη νόσηση από γρίπη και νέο κορωνοϊό.

Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Κρούει το καμπανάκι κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων στη Μεσσηνία
To Top