Υγεία

Iατρείο Πόνου Νοσοκομείου Καλαμάτας: Ζητούν να ενταχθούν στο ΕΣΥ-Στηρίζεται στην εθελοντική εργασία των Αναισθησιολόγων

Λειτουργεί κάθε Παρασκευή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ιατρείο μας λειτουργεί από το 2017. Υποστηρίζεται από το Αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Στο ιατρείο μας αντιμετωπίζουμε ασθενείς που πάσχουν από διάφορα είδη πόνου και στόχος μας είναι η διάγνωση και η ανακούφιση τους.


Το ιατρείο λειτουργεί κάθε Παρασκευή από τις 09.00 μέχρι τις 14.00 και ραντεβού μπορούν να κλείσουν οι ασθενείς στο τηλέφωνο 2721046523.

Ιατρεία Πόνου: Δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στο ΕΣΥ-Λειτουργούν χάρη στην εθελοντική εργασία Αναισθησιολόγων-Αλγολόγων

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορητικής Φροντίδας, οι εθελοντικές αυτές δομές των ελληνικών νοσοκομείων δεν έχουν ακόμη ενταχθεί οργανικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα ειδικά ιατρεία στα οποία οι ασθενείς αναζητούν θεραπεία του πόνου τους και ξαναβρίσκουν την αξιοπρέπειά τους, εξακολουθούν να λειτουργούν χάρη στην επιμονή, την ευαισθησία και την εθελοντική εργασία των Αναισθησιολόγων/Αλγολόγων και άλλων λειτουργών υγείας, αφού η Πολιτεία, παρά τις παρεμβάσεις των αρμόδιων επιστημονικών εταιρειών, δεν τα έχει συμπεριλάβει στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την ανακουφιστική φροντίδα.

Ζητάμε:

-Να συμπεριληφθούν τα Ι.Π.&Π.Φ. στην νομοθεσία, στα εθνικά προγράμματα και στον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία.

-Να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση σε φάρμακα και τεχνολογίες Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής φροντίδας

-Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε κατάλληλη Παρηγορική Φροντίδα όλων όσων το έχουν ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των ηλικιωμένων σε κάθε γωνιά της χώρας μας

-Να αφυπνισθεί και να ευαισθητοποιηθεί η Πολιτεία, ετσι ώστε το γνωστικό αντικείμενο της Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας να ενσωματωθεί ως υποχρεωτικό μάθημα στα εκπαιδευτικά προγράμματα.της Προπτυχιακής και Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης όλων των επαγγελματιών Υγείας

Iατρείο Πόνου Νοσοκομείου Καλαμάτας: Ζητούν να ενταχθούν στο ΕΣΥ-Στηρίζεται στην εθελοντική εργασία των Αναισθησιολόγων

Δημοφιλέστερα

To Top