Επί Σκηνής

“Η ποντικίνα”: Το παραμύθι της Λέττας Πετρουλάκη που συγκίνησε τα παιδιά του Νοσοκομείου Καλαμάτας

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

“Η κα Λέτα Σοφικίτου- Πετρουλάκη με αφορμή μία κούκλα που κατασκεύασε για την εγγονή της ”την ποντικίνα ” δημιούργησε ένα πολύ γλυκό παραμύθι για τα παιδιά που βρέθηκαν τις μέρες των εορτών στο Νοσοκομείο αλλά και για τα παιδιά των εργαζομένων .
Το παραμύθι αυτό πλαισιώθηκε με γραφικά από τον κο Νίκο Τζαβάρα και παρουσιάστηκε στην σελίδα του Σωματείου Εργαζομένων
Ένα πολύ γλυκό παραμύθι τσέπης πρόσφερε χαρά στα παιδιά και ταξίδεψε τους μεγάλους στα παιδικά τους χρόνια και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό”, επισημαίνει στο ευχαριστήριό του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Η
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΚΙΝΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΡΥΠΟΔΑΡΟΥΣΑΣ

Τι λέει η ίδια η εμπνεύστρια και δημιουργός της “ποντικίνας”, Λέττα Πετρουλάκη: “Η κατασκευή μιας ποντικίνας με μακριά πόδια για τη μικρή μου εγγονή, μου έδωσε την έμπνευση να γράψω ένα μικρό παραμυθάκι για την ιστορία της. Η ανάρτηση του παραμυθιού στη σελίδα μου, συγκίνησε μια φίλη νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και μου ζήτησε να το βιντεοσκοπήσω για τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί. Έτσι, τόλμησα να το κάνω με τη βοήθεια του Νίκου Τζαβάρα που το βιντεοσκόπησε και έκανε και τα χαριτωμένα γραφιστικά. Δεν είμαι επαγγελματίας αφηγήτρια παραμυθιών, είμαι απλώς μια γιαγιά που λέει πάνω από 10 χρόνια παραμύθια στα εγγόνια της.
Το παραμυθάκι είναι αφιερωμένο από μένα και την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας σε όλα τα παιδιά , ιδιαίτερα στα παιδάκια που πέρασαν τις μέρες των Χριστουγέννων στο Νοσοκομείο”.

To Top