Αθλητισμός

“Ιδανική η Καλαμάτα για kiteboarding- H διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπορεί να την απογειώσει τουριστικά”

Η Καλαμάτα διαθέτει όλες τις συνθήκες για να διοργανώσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα διεθνή αγώνα kiteboard, ο οποίος θα αποφέρει τεράστια αθλητικά αλλά και τουριστικά οφέλη στην πόλη τα προσεχή χρόνια.

To κλιμάκιο των ειδικών του αθλήματος που επισκέφτηκαν την πόλη και έκαναν αυτοψία στις εγκαταστάσεις του  Αίολου Καλαμάτας αλλά και τις παραλίες της πόλης, ο Σπύρος Κρότσης (Αντιπρόεδρος παγκόσμιας κλάσης αετοσανίδας -International Kitesurfing Association & υπεύθυνος Ολυμπιακής κατηγορίας Formula Kite), ο Μάρκους Σβέντνερ (Διευθύνων σύμβουλος International Kitesurfing Association) και η Μαρίνα Ψυχογιού (international race officer), έμειναν ενθουσιασμένοι από αυτά που είδαν και σε συνέντευξη Τύπου τόνισαν πως η μεσσηνιακή πρωτεύουσα μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό προορισμό για το σπορ που έχει λατρευτεί τα τελευταία χρόνια ιδίως από τη νεολαία και αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά αναπτυσσόμενα αθλήματα στον κόσμο.

Ο πρόεδρος του Αιόλου Καλαμάτας Χάρης Βγενής εξήγησε πώς το κλιμάκιο επισκέφθηκε τους χώρους που είναι υποψήφιοι για την τέλεση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2021 καθώς και τις εγκαταστάσεις του ομίλου οι οποίες κρίθηκαν αρκετά ικανοποιητικές.

Mε χαρά και προσμονή θα περιμένουμε η υποψηφιότητά μας να κριθεί θετικά“, ανέφερε ο κ. Βγενής που ετοιμάζει το φάκελο της υποψηφιότητας, η οποία θα χρειαστεί την πολύπλευρη στήριξη όλων των φορέων.

Ο Σπύρος Κρότσης από την πλευρά του, αφού τόνισε πώς είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στην Καλαμάτα, εξήγησε πως το kiteboarding – το οποίο θα μπεί στο Ολυμπιακό πρόγραμμα απο το 2024- είναι ένα από τα πιο αναπτυσσόμενα ιστιοπλοϊκά αγωνίσματα στο κόσμο.

“Είναι ένα σπορ που γίνεται από πάρα πολύ κόσμο στις παραλίες οπότε ξεπερνάει τα στενά πλαίσια της ιστιοπλοΐας. Μιλάμε για ένα τουριστικό προϊόν το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από την περιοχή. Η διοργάνωση μπορεί να ωφελήσει πολύπλευρα την τοπική κοινωνία αφού η Καλαμάτα θα μπει στον παγκόσμιο χάρτη του kiteboarding και θα προσελκύσει πολύ κόσμο στο μέλλον. Το μέρος είναι φανταστικό για kiteboarding“, τόνισε ο αντιπρόεδρος της παγκόμιας ομοσπονδίας.

Ο Μάρκους Σβέντνερ από την πλευρά του επισήμανε πως η Καλαμάτα είναι γνωστή για τις ιδανικές συνθήκες που επικρατούν όλο το χρόνο για την ιστιοπλοΐα.

Για την Ολυμπιακή κλάση θέλουμε ανέμους και συνθήκες με συγκεκριμένες προδιαγραφές τις οποίες πληροί απόλυτα η Καλαμάτα. Το kiteboarding σαν δραστηριότητα αναψυχής χρειάζεται μεγάλη ταχύτητα ανέμου αλλά αυτό δεν ισχύει για την Ολυμπιακή του διάσταση η οποία θέλει συνθήκες όπως οι υπόλοιποι ιστιοπλοϊκοί αγώνες”, εξήγησε ο δειθλυνων Σύμβουλος της Παγκόσμιας ομοσπνδίας και συνέχισε:

“Είδαμε τις εγκαταστάσεις του ομίλου και επισκεφτήκαμε παραλίες που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το πρωτάθλημα. Ειδικά μία παραλία στα δυτικά της πόλης (σ.σ. Κορδίας) είναι ιδανική και από μορφολογία εδάφους για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.”

Για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2021 ενδιαφέρον έχουν εκφράσει εννέα συνολικά πόλεις σε όλη την Ευρώπη και ο φάκελος υποψηφιότητας θα πρέπει να έχει κατατεθεί έως τις αρχές Αυγούστου. Ο κορωνοϊός δημιούργησε πολλά προβλήματα στη διεξαγωγή των φετινών αγώνων και έτσι οι πόλεις που δεν κατέστη δυνατόν να διοργανώσουν φέτος αγώνες θέλουν να μπουν στο καλεντάρι του 2021 και 2022.

Το γεγονός μάλιστα πως η κλάση θα είναι Ολυμπιακή από την επόμενη διοργάνωση καθιστά ακόμη πιο ελκυστική την ανάληψη αγώνων από τις υποψήφιες πόλεις.

 

To Top