ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Η εξεταστική αποδείχτηκε ένα φιάσκο” -Διαμαρτύρονται οι φοιτητές του ΑΤΕΙ Καλαμάτας για τα τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα

Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι φοιτητές στην Πανσπουδαστική ΚΣ στο ΑΕΙ Καλαμάτας- Προβλήματα της εξεταστικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

"Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η εξεταστική φάνηκε η προχειρότητα αυτού του τρόπου εξέτασης αφού, αρκετοί φοιτητές αντιμετώπισαν πρόβλημα με τη σύνδεσή τους, έπεφτε το σύστημα λόγω υπερφόρτωσης εξαιτίας του μεγάλου όγκου φοιτητών με αποτέλεσμα αρκετοί φοιτητές να πετιούνται από την πλατφόρμα εξέτασης.

Την ίδια στιγμή που το Υπουργείο και το Πανεπιστήμιο μας βάζει να υπογράφουμε φόρμες προκειμένου να πάρουμε μέρος στην εξεταστική όπου στους όρους χρήσης αναφέρεται ότι για το παραμικρό πρόβλημα που θα εμφανιστεί (πχ πέσει το σύστημα λόγω του μεγάλου όγκου φοιτητών, γίνει διακοπή ρεύματος ή υπάρξει πρόβλημα στην πλατφόρμα εξετάσεις) σε εμάς πέφτει η ευθύνη και αυτόματα θα αποκλειόμαστε από την εξεταστική χωρίς δικαίωμα επανεξέτασης.

Με λίγα λόγια η εξεταστική αποδείχθηκε ένα ΦΙΑΣΚΟ.

Από την αρχή φαινόταν ότι αυτή η εξεταστική θα είναι προβληματική αφού ουσιαστικά Υπουργείο και Πανεπιστήμιο δεν έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε όλοι οι φοιτητές θα έχουν ίσα δικαιώματα στην εξέταση.

Εδώ να πούμε ότι όσες φορές και αν μας λένε ότι η λειτουργία των ΑΕΙ και η εξεταστική πάνε καλά και ομαλά, η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Εδώ και τώρα το Υπουργείο Παιδείας και η Διοίκηση του ΠΑ.ΠΕΛ. να δεσμευτούν στη πράξη και να εξασφαλίσουν ότι:

• Θα πραγματοποιηθεί κανονικά η εξεταστική για όλους τους φοιτητές.

• Θα παρθούν όλα τα μέτρα έτσι ώστε όλοι οι φοιτητές θα έχουν ίση πρόσβαση στα μέσα εξέτασης.

• Θα επιλύσουν όσα τεχνικά προβλήματα προκύψουν .

• Σε περίπτωση προβλήματος που εμφανιστεί στις πλατφόρμες εξέτασης οι φοιτητές θα έχουν το δικαίωμα επανεξέτασης όσες φορές χρειαστεί έως ότου καταφέρουν να δώσουν με επιτυχία τα μαθήματα".

“Η εξεταστική αποδείχτηκε ένα φιάσκο” -Διαμαρτύρονται οι φοιτητές του ΑΤΕΙ Καλαμάτας για τα τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα
To Top