Βιβλίο

Hλεκτρονικό χριστουγεννιάτικο εργαστήρι από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Φέτος που τα περιοριστικά μέτρα δεν επιτρέπουν τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας προτείνει στους μικρούς και μεγάλους της φίλους το μοναδικό εργαστήριο του νέου, χριστουγεννιάτικου κύκλου «ΑλλάΖΩ Σελίδα… στον χρόνο!» που σχεδίασε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και προτείνεται σε όλη τη χώρα από τις Βιβλιοθήκες μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Το εργαστήριο είναι σχεδιασμένο για υλοποίηση στο σπίτι. Σε αυτό, τα παιδιά θα κάνουν μια ιστορική αναδρομή στην επικοινωνία και τις ευχές και θα κατασκευάσουν μια Χριστουγεννιάτικη κάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επισκεφθούν το ταχυδρομείο της περιοχής (ΕΛ.ΤΑ) ώστε οι κάρτες τους να “ταξιδέψουν” με παραδοσιακό τρόπο σε μια άλλη Βιβλιοθήκη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, και συγκεκριμένα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης Δήμου Τεμπών!

Οι εργαζόμενοι της παραπάνω Βιβλιοθήκης περιμένουν με ανυπομονησία και χαρά τις κάρτες στη διεύθυνση: Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης Δήμου Τεμπών, Ραψάνη, Λάρισα ΤΚ 40007. Θα τις φωτογραφίσουν και θα τις δημοσιεύσουν στα social media της Βιβλιοθήκης, πάντα με τη συνοδεία των hashtags του προγράμματος #karta_me_efxes, #forEBEr, #17SDGS, #NLGgoals.

Όσα μέλη, γονείς, παιδαγωγοί, κλπ, ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να επικοινωνούν με τη ΔΚΒ Καλαμάτας μέσω email στο Kalamata.library@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 2721096818 με το όνομά τους, τον αριθμό μέλους τους και τo email τους και θα τους αποσταλεί ηλεκτρονικά το υλικό και οι οδηγίες του εορταστικού εργαστηρίου. Η δράση θα είναι διαθέσιμη έως 22 Δεκεμβρίου 2020.

Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε αυτές τις μέρες – τα πρώτα Χριστούγεννα «σε εγκλεισμό» – ίσως είναι μια ευκαιρία να αναρωτηθούμε, να αναζητήσουμε, να ενημερωθούμε και εν τέλει να δημιουργήσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από κάθε μορφής βιβλίο και δράση με συνοδοιπόρους τους δικούς μας αγαπημένους ανθρώπους.
ΑλλάΖΩ Σελίδα στον Χρόνο …. για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!

Hλεκτρονικό χριστουγεννιάτικο εργαστήρι από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας
To Top