ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυναίκες από την Καλαμάτα επιθυμούν να ράψουν μάσκες προστασίας για τον κορονοϊό-Ανοιχτό κάλεσμα

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πρωτοβουλία για την κατασκευή μασκών προστασίας από τον κορονοϊό, που είναι πλέον δυσεύρετες, ανέλαβε η Πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής Λέττα Πετρουλάκη μαζί με άλλα μέλη.

Σε επικοινωνία μας, αναφέρει: “Μετά από μια ανάρτηση που κάναμε, υπήρξε ανταπόκριση από πολλές φίλες για να δραστηριοποιηθούμε.  Έχουμε έλθει σε επαφή με ένα σύνδεσμο χημικών και γιατρών που ψάχνουν να βρουν υλικά πιστοποιημένα για μάσκες και περιμένουμε απάντηση για υλικά. Το ερώτημα είναι πόσοι μπορούν να βοηθήσουν από το σπίτι στην κατασκευή; Πιστεύω ότι θα βρεθούν πολλοί! Κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση για βοήθεια από όλους εμάς που είμαστε έγκλειστοι στα σπίτια μας και δεν μπορούμε να βοηθήσουμε διαφορετικά τους γιατρούς που δίνουν ένα μεγάλο αγώνα στην πρώτη γραμμή των Νοσοκομείων”!

Όποιος/α θέλει να ανταποκριθεί στο αίτημα και να βοηθήσει, μπορεί να καλεί στο 6971540945

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ

“Είναι μια κίνηση αλληλεγγύης από εθελοντές. Ήδη έχω λάβει μηνύματα από πολλές φίλες που έχουν μηχανές και μπορούν να βοηθήσουν. Μία φίλη έχει βιοτεχνία κατασκευής ενδυμάτων που θέλει να βοηθήσει” αναφέρει η Λέττα Πετρουλάκη, η “ψυχή” της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.

Οι γυναίκες προσφέρονται εθελοντικά να ράψουν μάσκες προστασίας που είναι σε έλλειψη λόγω κορονοϊού, ώστε και αυτές να συμβάλλουν με αυτό τον τρόπο στο να εξοπλιστούν γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, αλλά και όλοι όσοι τις χρειάζονται προκειμένου να προστατευτούν από τον κορονοϊό και να ανακοπεί η μετάδοσή του.

Οι γυναίκες αυτές “μένουν σπίτι” και με τον τρόπο αυτόν επιθυμούν να βοηθήσουν στη μάχη με τον κορονοϊό. Μια πρωτοβουλία αξιέπαινη που μας θυμίζει την περίπτωση της 84χρονης γιαγιάς Margarita Gil Baro στην Ισπανία που δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια αλλά ράβει καθημερινά 50 μάσκες για τα νοσοκομεία της Ανδαλουσίας. Η χώρα της μετρά ήδη 4.000 νεκρούς, με 655 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Είναι πολύ σημαντικό να εκδηλώνονται τέτοιες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και προσφοράς στη δύσκολη αυτή συγκυρία που ζούμε. Το βασικό είναι να βρεθεί και το υγειονομικό υλικό πιστοποιημένο, ώστε να μπορέσουν οι γυναίκες αυτές να προσφέρουν τις μάσκες προστασίας για την υγεία όλων.

M.Π.

Γυναίκες από την Καλαμάτα επιθυμούν να ράψουν μάσκες προστασίας για τον κορονοϊό-Ανοιχτό κάλεσμα
To Top