ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΣΕΕ: Για πρώτη φορά από το 1985, αίτηση στο Πρωτοδικείο για διορισμό προσωρινής διοίκησης

Μετά την αναβολή του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ εξαιτίας της έντασης και των επεισοδίων που σημειώθηκαν, ο διορισμός διοίκησης από το Πρωτοδικείο είναι μονόδρομος για πρώτη φορά από το 1985.

Σήμερα λήγει η θητεία της εκλεγμένης διοίκησης και θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων στο Πρωτοδικείο Αθηνών από Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που έχουν έννομο συμφέρον για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, η θητεία της οποίας μπορεί να κυμαίνεται από τρεις έως έξι μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, είναι να διοριστεί ως προσωρινή, η απερχόμενη διοίκηση, με διευρυμένες αρμοδιότητες, ώστε να προχωρήσει στην υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση χιλιάδες εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα γάμου που προβλέπεται στην ΕΓΣΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Σύμβαση του 2018 έληξε στις 31 Δεκεμβρίου και η τρίμηνη μετενέργεια της έληξε στις 31 Μαρτίου. Ωστόσο, υπάρχουν και νομικοί που υποστηρίζουν ότι η μετενέργεια της Σύμβασης διαρκεί 6 μήνες.

Στον αντίποδα, το ΠΑΜΕ δηλώνει με νόημα ότι «ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερη ορμή στις νέες απαιτήσεις που έρχονται στο προσκήνιο».

Μάλιστα, το Σάββατο, στις 11 το πρωϊ, οι προσκείμενοι στο ΚΚΕ συνδικαλιστές καλούν σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών από ολόκληρη τη χώρα στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους.

ΓΣΕΕ: Για πρώτη φορά από το 1985, αίτηση στο Πρωτοδικείο για διορισμό προσωρινής διοίκησης
To Top