ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη και συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΙΣ 10:30

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας ο Πρόεδρος του ΕΚΚ Σωτήρης Τσώνης, μαζί με τον Γραμματέα Παναγιώτη Μουλά λόγω της γενικής απεργίας που διοργανώνει και συμμετέχει η ΓΣΕΕ, η οποία καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία που διοργανώνει την προσεχή Τετάρτη 9 Νοεμβρίου όσο και στα κατά τόπους συλλαλητήρια την ίδια ημέρα στις 10:30 το πρωί, έξω από το Εργατικό.

APERGIAimage00002

APERGIAimage00004

Όπως τόνισε ο κ.Τσώνης “Οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα, δίνουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν, ενάντια στα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια.
Πρέπει και επιβάλλεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας μετά τις ραγδαίες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους αλλά και της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.
Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι απαραίτητη η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι οι εργαζόμενοι να σταματήσουν να βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη”.

To Top