ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε γραπτή απολογία καλεί ο Αυγενάκης 5 περιφερειακούς συμβούλους του Τατούλη

ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Η ΝΔ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΓΚΟΥΝΗ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Σε γραπτή απολογία καλούνται 5 περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη, και παράλληλα στελέχη της ΝΔ, από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη. Πρόκειται για τους: Αντωνία Μπούζα-αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, και Απόστολο Γκούνη-περιφερειακό σύμβουλο Μεσσηνίας, Παπαφωτίου Απόστολο και Πετρίτση Γιώργο-περιφερεικούς συμβούλους Κορινθίας, και Σιδέρη Βασίλειο-Περιφερειακό σύμβουλο Αργολίδας.

Οι συγκεκριμένοι 5 περιφερειακοί σύμβουλοι καλούνται σε γραπτές εξηγήσεις σήμερα, 8 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την επιστολή που τους απεστάλη μόλις χθες, 7 Ιανουαρίου από τα κεντρικά της ΝΔ. Καλούνται “σε γραπτή απολογία”, για “αντιδεοντολογική συμπεριφορά” “σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις αποφάσεις του κόμματος για τον υποψήφιο περιφερειάρχη πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα”.

Όπως επισημαίνεται στο κάλεσμα Αυγενάκη: “Σε συνέχεια της τηλεφωνικής πρόσκλησης του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. κ. Τάσου Γαϊτάνη, στην οποία δεν ανταποκριθήκατε, καλείστε σε γραπτή απολογία, σχετικά με την αντι-δεοντολογική σας συμπεριφορά αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και τις ήδη γνωστές σε εσάς αποφάσεις του Κόμματος για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.
Kαλείστε να αποστείλετε την γραπτή σας απολογία, έως την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, στον Γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση”.Το “αμάρτημα” των 5 για το οποίο καλούνται να απολογηθούν είναι η αδιάλειπτη στήριξη του νυν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, παρά τις αντίθετες αποφάσεις του κόμματος της ΝΔ για στήριξη του Παναγιώτη Νίκα. Είχε προηγηθεί “τηλεφωνική πρόσκληση” στην οποία όπως επισημαίνεται δεν ανταποκρίθηκαν και πλέον καλούνται από τον Λευτέρη Αυγενάκη σε ρόλο “εισαγγελέα” σε γραπτή απολογία.
Η διαφοροποίηση των περιφερειακών συμβούλων από την επίσημη γραμμή του κόμματος της ΝΔ, φαίνεται πως έχει προκαλέσει “πονοκέφαλο” στη ΝΔ, και παράλληλα έχει διχάσει τα στελέχη της, που με αυτό τον τρόπο πειθαναγκάζονται να συνετιστούν με την επίσημη γραμμή του κόμματος.

Ουσιαστικά καλούνται σε κομματική πειθαρχία, καθώς η συμπεριφορά τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως επισημαίνεται έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του κόμματος για στήριξη Νίκα.

Η κλήση σε γραπτή απολογία των 5, φαίνεται πως επιβεβαιώνει τις καταγγελίες Τατούλη το προηγούμενο διάστημα “για εκβιασμούς, αντεκδίκηση, πολιτική μίσους”, και “χειραγώγηση στελεχών” της παράταξής του εκ μέρους της ΝΔ, με απειλή διαγραφών.
Ο Πέτρος Τατούλης σε γραπτή ανακοίνωσή του, στις 31 Δεκεμβρίου, αναφερόταν σε “πιέσεις κομματικών μηχανισμών που προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες αποστασίας”. “Με τέτοιο ήθος και πολιτική μίσους θα κυβερνήσουν αν εκλεγούν στην κεντρική πολιτική;”, αναρωτιόταν χαρακτηριστικά.

Πάντως η χειραγώγηση στελεχών, που υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση ως περιφερειακοί σύμβουλοι, από το κόμμα της ΝΔ προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο αλλά και από τους ίδιους τους “εγκαλούμενους”.

ΜΠΟΥΖΑ: “Είναι θέμα πολιτικής αξιοπρέπειας να παραμείνει κάποιος πιστός σε αυτό που του ζήτησαν οι πολίτες”

“Πολιτική αποστασία θα ήταν για μένα να κάνω μια τέτοια κίνηση”, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Αντώνια Μπούζα,” συμπληρώνοντας  ότι “η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει  να χειραγωγείται από τα κόμματα”.

Η ίδια δηλώνει πιστή στις αρχές της και στους πολίτες που την τίμησαν με την ψήφο τους, και πως η θητεία της ως αιρετή δεν έχει λήξει.

“Λήγει τον Σεπτέμβριο του 2019. Θα ήταν ολέθριο πολιτικό λάθος για μένα να εγκαταλείψω έναν άνθρωπο, όπως ο Πέτρος Τατούλης, που βρίσκεται στο τιμόνι της Περιφέρειας, με επιτυχημένη πορεία και αποδεδειγμένο έργο”

Χαρακτήρισε ως “πρωτοφανές για ένα κόμμα όπως η ΝΔ, κόμμα δημοκρατικό, να λειτουργεί έτσι. Η ΝΔ δεν θέλει πειθήνια όργανα τα στελέχη της, τους θέλει αξιοπρεπείς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βαθιά φιλελεύθερος πολιτικός και έχει δηλώσει πως οι πολίτες αποφασίζουν για την αυτοδιοίκηση. Εγώ έχω κάνει τους αγώνες μου  για το κόμμα που διέπονται από κοινωνικό φιλελευθερισμό, το γνωρίζουν οι πολίτες αυτό. Όμως είναι θέμα πολιτικής αξιοπρέπειας να παραμείνω πιστή σε αυτό που με επέλεξαν οι πολίτες,  και δεν δέχομαι από όψιμους κομματικούς-τοπικά στελέχη να μου κουνούν το δάχτυλο”.

ΓΚΟΥΝΗΣ: “Δεν είμαστε μόνο 5… είμαστε χιλιάδες”, σχολίασε λακωνικά ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκούνης σε ανάρτησή του.

Μαίρη Περδικέα

Σε γραπτή απολογία καλεί ο Αυγενάκης 5 περιφερειακούς συμβούλους του Τατούλη
To Top