Επί Σκηνής

“Γλυκό πουλί της νιότης”: Η νέα παραγωγή του ΣΥΝ ΕΝΑ-Μιχάλης Τούμπουρος

Το θεατρικό σχήμα ΣΥΝ ΕΝΑ –Μιχάλης Τούμπουρος παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή, το έργο «Γλυκό Πουλί της νιότης», ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας, σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη.

Γραμμένο το 1956, το “Γλυκό πουλί της νιότης” είναι ένα από τα πιο γνωστά κι επιτυχημένα έργα του Τενεσί Ουίλλιαμς. Πραγματεύεται δύο από τις μεγαλύτερες αγωνίες του: τον Χρόνο που περνά αμείλικτος και την Αποτυχία,  τα όνειρα που δεν γίνονται πραγματικότητα.
Τα δύο πρόσωπα του έργου, η Αλεξάντρα Ντελ Λάγκο και ο Τσανς Γουέιν ξέρουν καλά από την αρχή τις συνέπειες του Χρόνου και στις δυο διαστάσεις του: Παρελθόν και Μέλλον. Το δράμα γεννιέται σ’ αυτό το έργο από τις απελπισμένες προσπάθειες των ηρώων να ξεφύγουν από τις αρπαγές της αναγκαστικής προσγείωσης στην πραγματικότητα, σε μια συντηρητική επαρχία του αμερικανικού Νότου, όπου κυριαρχούν ο κοινωνικός ρατσισμός, η βία και το δίκαιο του ισχυρότερου.

Οι συντελεστές της παράστασης:

Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Καλλιτεχνικές κατασκευές σκηνικού: Κώστας Δούσης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Πετρουλέα

Παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):
Χριστίνα Αρβανίτη, Βασίλης Δωδέκατος, Πάνος Ηλιόπουλος, Λευτέρης Καρμοίρης, Μιχάλης Καρμοίρης, Νίκος Κυριακουλάκος, Χαρούλα Νίκου, Έφη Μπετιχαβά, Σοφία Μποτσέα, Γιώτα Μπούνα, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Λεωνίδας Παχτίτης, Ειρήνη Χειλά.

Το έργο ανεβαίνει στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, από 16 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου (εκτός Δευτέρας & Τρίτης).

 

To Top