ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Γκούμας: “Οι Μεσσήνιοι επαγγελματίες να απορρίψουν τις σκοτεινές πρακτικές Καραμπάτου – Ξυγκώρου”

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ “ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ” ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΟΥΜΑ

Mε μια ανακοίνωση έρχεται σήμερα το βράδυ, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, η απάντηση του επικεφαλής του “Νέου Επιμελητηρίου” Γιώργου Γκούμα, ο οποίος με τρόπο κατηγορηματικό και σαφή, απαντά σε όλα όσα λέγονταν και διαδίδονταν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το πρόσωπό του και την υπόστασή του.
Αφήνοντας παράλληλα σοβαρές αιχμές για τους λόγους που γίνεται αυτή η αήθης επίθεση κατονομάζοντας ως υπαίτιο τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Καραμπάτο που τον αναφέρει ως υποκινητή για συγκεκριμένο λόγο.

Στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Γκούμας αναφέρει:

“Πραγματικά, λυπάμαι που στο τέλος της προεκλογικής περιόδου αναγκάζομαι να απαντήσω σε συκοφαντίες και σε ψεύτικες ειδήσεις, προκειμένου να προασπίσω την τιμή και την αξιοπρέπεια μου. Για εβδομάδες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις, στις οποίες δεν απάντησα προκειμένου να διαφυλαχθεί η ενότητα και το κύρος του επιμελητηριακού θεσμού. Δυστυχώς, κάποιοι το εξέλαβαν ως αδυναμία αλλά σήμερα θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει.

Από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις επιμελητηριακές εκλογές είχα ζητήσει αυτές να γίνουν σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού. Στόχος μας ήταν να μπορέσουν οι Μεσσήνιοι επαγγελματίες να κρίνουν τις προγραμματικές θέσεις των συνδυασμών και το όραμα των δύο υποψηφίων για το μέλλον της Μεσσηνιακής οικονομίας. Σε όλη την προεκλογική περίοδο, ως συνδυασμός προβάλαμε τις θέσεις και το πρόγραμμα μας για την καινοτομία, την εξωστρέφεια, τον τουρισμό, την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, την αξιοποίηση της περιουσίας του Επιμελητήριου, το πως το επιμελητήριο θα στηρίξει τους επαγγελματίες.
Προβάλαμε όλα αυτά που μας ενώνουν ως επαγγελματίες και θα αυξήσουν το εισόδημα όλων μας σε χαλεπούς καιρούς.

Δυστυχώς, σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και οικονομικής ανασφάλειας για όλους τους επαγγελματίες του τόπου μας, ο κ. Ξυγκώρος αντί προγράμματος για το μέλλον του Μεσσήνιου επαγγελματία, επέλεξε τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου, υιοθετώντας προπαγανδιστικές μεθόδους που στο παρελθόν είχαμε συνηθίσει από τον κ. Καραμπάτο. Τις μεθόδους και πρακτικές που οι Μεσσήνιοι επαγγελματίες είχαν αποδοκιμάσει στις εκλογές του 2011.

Είναι λυπηρό που ένας νέος επαγγελματίας, όπως ο κ. Ξυγκώρος, δέχθηκε να παίξει τον ρόλο της μαριονέτας του κ. Καραμπάτου.

Ο στόχος της υποψηφιότητας του είναι προφανής και δεν είναι άλλος από το να καλυφθεί η οικονομική διαχείριση της σπατάλης και των άστοχων ενεργειών του Επιμελητηρίου επί των διοικήσεων Καραμπάτου.

Είναι άλλωστε τυχαίο ότι 55 σύμβουλοι της παράταξης του κ. Ξυγκώρου είναι σταθερά υποψήφιοι στις τέσσερις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις με τον κ. Καραμπάτο; Όπως επίσης είναι τυχαίο ότι η γνωστή σε όλη την επαγγελματική κοινότητα της Μεσσηνίας, ως «ηγετική ομάδα Καραμπάτου» συντονίζει το επικοινωνιακό κόμματι και τις επιθέσεις στο πρόσωπό μου;
Η τελευταία επίθεση στο πρόσωπό μου αποτελεί ένδειξη της απειρίας και της εξάρτησης του κ. Ξυγκώρου, αλλά και του πανικού από την διαφαινόμενη ήττα για τον πολιτικό του πατρώνο, τον κ. Καραμπάτο.

Αλλά, αφού ο κ. Ξυγκώρος επέλεξε αυτού του είδους την αντιπαράθεση έχω να του απαντήσω ευθέως τα παρακάτω:
Πρώτον, το ποινικό μου μητρώο είναι λευκό.
Δεύτερον, η AGREXPO, η εταιρεία που διευθύνω, παράγει καθαρά κέρδη τα τελευταία 20 χρόνια, αναπτύσσεται συνεχώς, ανοίγοντας νέους εμπορικούς δρόμους για τα προϊόντα του τόπου μας. Μπορεί ο καθένας να μελετήσει προσεκτικά τους ισολογισμούς της δικής μου εταιρείας και του κ. Ξυγκώρου και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Τέλος, την απάντηση στον κ. Ξυγκώρο θα τη δώσουν οι Μεσσήνιοι επαγγελματίες, όπως την έδωσαν και στον κ. Καραμπάτο το 2011.

Καλώ όλους τους Μεσσήνιους επαγγελματίες να απορρίψουν τις σκοτεινές πρακτικές «Καραμπάτου– Ξυγκώρου» και με την ψήφο στον συνδυασμό μας να βάλουν οριστικό τέρμα, στο τέλμα και την απαξίωση του Επιμελητηρίου.
Ενωμένοι και ανανεωμένοι πρέπει να βάλουμε σε πρώτο πλάνο τη Μεσσηνία μας!

O Γιώργος Γκούμας υποψήφιος πρόεδρος με το “ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ”


Γιώργος Γκούμας
Επικεφαλής συνδυασμού “Νέο Επιμελητήριο”

Γ. Γκούμας: “Οι Μεσσήνιοι επαγγελματίες να απορρίψουν τις σκοτεινές πρακτικές Καραμπάτου – Ξυγκώρου”
To Top