Επιχειρείν

Γκούμας: “Δεν ψήφισα και δεν συμφωνώ με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου κατά του αντιπεριφερειάρχη”

Αποστάσεις από την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας παίρνει ο β’ αντιπρόεδρός του Γιώργος Γκούμας, δηλώνοντας υπέρμαχος του διαλόγου και της συνεννόησης και όχι της άγονης αντιπαράθεσης. Ασκεί δριμεία κριτική κατά του προέδρου του Επιμελητηρίου, υποστηρίζοντας ότι το Επιμελητήριο δεν έχει παράξει καθόλου δράση αλλά αντιθέτως οικειοποιείται προγράμματα και δράσεις άλλων φορέων.  Επίσης δήλωσε πως δεν ψήφισε ούτε τον προϋπολογισμό του Επιμελητηρίου υποστηρίζοντας ότι “συγκεντρώνει πλούτο το Επιμελητήριο”, και δεν μεριμνά για τον επαγγελματία που στενάζει και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις καθημερινές του υποχρεώσεις.

ΓΚΟΥΜΑΣ: “ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ”

Την διαφωνία και την αντίθεσή του σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου το Επιμελητήριο Μεσσηνίας διατύπωσε μιλώντας στο Messinialive ο Β’ Αντιπρόεδρος Γιώργος Γκούμας, ο οποίος και ζήτησε από την Διοικούσα Επιτροπή να μην εκδοθεί καν ανακοίνωση που να εγκαλεί τον Αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο για την τοποθέτησή του και “δεν είναι κομψό να εκδίδονται έγγραφα υπό τον τύπο εξωδίκου”.

“Δεν παράγει έργο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αλλά συγκεντρώνει πλούτο”

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ασκώντας κριτική στην Επιμελητηριακή αρχή πως δεν παράγεται έργο και γίνεται οικειοποίηση δράσεων ή ενεργειών άλλων φορέων όπως τα open mall ή τη μη επιστρεπτέα προκαταβολή. “Υπάρχουν πολλά θέματα στον νομό και το Επιμελητήριο δεν εκφράζει θέση ή δεν παρεμβαίνει”, τόνισε ενώ για ορισμένα μέλη της Διοικούσας επιτροπής είπε: “πως κάποιοι χρησιμοποιούν την θέση τους για να ισχυροποιήσουν το προσωπικό τους κύρος ή τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα”.

“Δεν ψήφισα τον προϋπολογισμό γιατί έχουμε ένα πλούσιο Επιμελητήριο κι έναν φτωχό επαγγελματία”

Προέτρεψε την Διοίκηση στους 9 μήνες θητείας που απομένουν να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους και να γίνει μια διεύρυνση προς όφελος των μελών του Επιμελητηρίου το οποίο έχει λειτουργήσει εισπρακτικά κι έχει συγκεντρώσει πλούτο αλλά δεν βοηθάει την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας, δείχνοντας μια απραξία.

“Να ανοίξουμε σε όλους τους επαγγελματίες το Επιμελητήριο”

Για το θέμα της εκδίκασης της υπόθεσης για την Ελιά Καλαμάτα ΠΟΠ, ζήτησε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου να πάρει θέση εκ νέου, ζητώντας να αφουγκραστούν τα μηνύματα από τους μεγάλους εξαγωγείς και τυποποιητές επιτραπέζιας ελιάς που ανησυχούν αλλά το αίτημα αυτό δεν το έκανε δεκτό, εμμένοντας στην τοποθέτηση του 2018. Ζήτησε την συνεργασία και τον διάλογο με όλους τους φορείς για να βοηθηθεί ο ιδιωτικός τομέας που είναι σε δεινή θέση. “Να ανοίξουν το Επιμελητήριο για όλους και να μην λειτουργεί ως ένα κλειστό λόμπι”.

To Top