ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γήπεδο Μεσσηνιακού: “Πράσινο” με φωτοβολταϊκά, ενεργειακό τάπητα και Κλειστό Γήπεδο!

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ “ΛΙΦΤΙΝΓΚ” ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ

Τη μετατροπή του ιστορικού Γηπέδου του Μεσσηνιακού σε ένα “πράσινο” γήπεδο, σύγχρονων προδιαγραφών σχεδιάζουν οι άνθρωποι του ιστορικού Αθλητικού Συλλόγου του Μεσσηνιακού.

ΑΥΤΟΨΙΑ ΧΑΡΙΤΣΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ

Τα σχέδιά τους για την ανακατασκευή του γηπέδου και τη μετεξέλιξή του σε έναν χώρο που θα συνδυάζει άθληση για όλους και εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ώστε να εξυπηρετεί αυτόνομα τις ενεργειακές του ανάγκες με πρωτοποριακό τρόπο, έθεσαν το Σάββατο το πρωί στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, κατά την επίσκεψη-αυτοψία των εγκαταστάσεων του Γηπέδου.

Οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού οραματίζονται έναν σύγχρονο χώρο όπου ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και ο αθλητισμός από Ακαδημίες θα ανθεί σε καθημερινή βάση, όλη την ημέρα και τις βραδινές ώρες, με χρήση του χώρου από όλους και με προσβασιμότητα στα ΑμεΑ.

 

Οι παρεμβάσεις που πρότεινε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού, Παναγιώτης Στασινόπουλος παρουσία των μελών του ΔΣ του Συλλόγου, αλλά και του βουλευτή Μεσσηνίας, Πέτρου Κωνσταντινέα, είναι οι εξής:

-Πλαστικό τάπητα επιπέδου FIFA 2stars
-Εγκατάσταση ειδικής τεχνολογίας κάτω από τον πλαστικό τάπητα που θα μετατρέπει την κινητική ενέργεια των παικτών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με ηλεκτρισμό, που θα τροφοδοτεί με τη σειρά του με φως τους προβολείς του γηπέδου και θα καλύπτει τις ανάγκες του. Όπως ειπώθηκε, πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνολογία που εφαρμόστηκε σε γήπεδα της Βραζιλίας στο Mουντιάλ.
-LED φώτα στους προβολείς του γηπέδου
-Ανακαίνιση των αποδυτηρίων
-Αντισεισμική ενίσχυση του φέροντος οργανισμού
-Αίθουσες κάτω από τις κερκίδες για προβολές, εκπαιδευτικά σεμινάρια, γυμναστική και υδρομασάζ
-Κατασκευή Κλειστού Γηπέδου στην Ανατολική πλευρά του γηπέδου για μπάσκετ,βόλεϊ, χαντμπολ, συνέδρια και μουσικές εκδηλώσεις
-Στέγαστρο στη νότια εξέδρα και φωτοβολταϊκά πάνελ
-Προσβασιμότητα για ΑμεΑ, ώστε να γίνει και πόλος έλξης για αθλητές ΑμεΑ από όλη την Ελλάδα
-Ανακατασκευή των υποδομών του Στίβου

Eδώ θα γίνει η κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση του γηπέδου του Μεσσηνιακού

 

Οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού ευελπιστούν οι παρεμβάσεις αυτές και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του γηπέδου να δώσουν ζωή στο γήπεδο και να είναι αντάξιες του αρχαιότερου συλλόγου στη χώρα (μαζί με τον Πανελλήνιο), με ιστορία 130 ετών, ενώ προσβλέπουν ότι θα αναβαθμιστεί έτσι και η περιοχή της ανατολικής Καλαμάτας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ:”Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ”

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας επεσήμανε ότι “πρέπει να διασφαλίσουμε την ιστορία του Μεσσηνιακού”, ενώ χαρακτήρισε ως “τοπικιστή με την καλή έννοια τον Αλέξη Χαρίτση, εξηγώντας ότι στο Υπουργείο που βρίσκεται δεν ξεχνάει τον τόπο του”.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας αναφέρθηκε και στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, όπου θα γίνουν παρεμβάσεις στο κουλουάρ, προκειμένου να γίνουν αξιοπρεπώς φέτος τα Παπαφλέσσεια. Δήλωσε ότι στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης περιμένει τη μελέτη από τον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα Νίκα Μπασακίδη. “Ο αθλητισμός στη Μεσσηνία πρέπει να αναπτυχθεί σε σωστές βάσεις όχι με φωτοβολίδες”, τόνισε χαρακτηριστικά.

ΧΑΡΙΤΣΗΣ: “ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ”

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, επεσήμανε ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχει πολύ μεγάλο ζήτημα με τις αθλητικές υποδομές που έχουν αφεθεί στην τύχη τους εδώ και πολλά χρόνια και χρειάζονται στήριξη και δεν μιλάμε μόνο για έργα βιτρίνας και τα στάδια άλλα για υποδομές που είναι αναγκαίες για να τις χρησιμοποιεί ο κόσμος.

“Έχουμε προσπαθήσει με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία να αντιμετωπίσουμε στο βαθμό του εφικτού αυτή την κατάσταση”.

“Βγάλαμε καινούργια ειδικά προγράμματα από το ΕΣΠΑ ειδικά για τις αθλητικές εγκαταστάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση”, υπογράμμισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που παρέχει τη χρηματοδότηση αλλά και τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Περιφέρειες.
Από τη στιγμή που υπάρχει το πλάνο από τους ανθρώπους του Μεσσηνιακού, έχουν ιεραρχηθεί οι προτεραιότητες “θα αρχίσουμε σταδιακά να τις υλοποιούμε”, είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΣΤΑ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ ΦΕΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Όσον αφορά στο Δημοτικό Στάδιο και τα Παπαφλέσσεια, δήλωσε ότι “θα βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε να αποκτήσουν ξανά τα Παπαφλέσσεια την παλιά τους αίγλη”, και σύμφωνα με το πρόγραμμα φέτος θα τιμήσει με την παρουσία του τον θεσμό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Μαίρη Περδικέα

OΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

https://www.facebook.com/thanassis.poulopoulos/media_set?set=a.10156109963497733.1073742283.683162732&type=3&pnref=story

To Top