ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γήπεδο γκολφ μεταξύ Πύλου και Κυνηγού

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκαν μεταξύ άλλων δύο προγραμματικές συμβάσεις πολιτισμικής ανάπτυξης, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία γηπέδου γκολφ στην Τ.Κ. Κυνηγού του δήμου Πύλου – Νέστορος καθώς επίσης και η ενίσχυση πιστώσεων του έργου «Συντήρηση – Βελτίωση επαρχιακού και εθνικού δικτύου της Π.Ε. Μεσσηνίας.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΠΕ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΚΟΛΦ ΜΕΤΑΞΥ ΠΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥ

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία γηπέδου γκολφ στην Τ.Κ. Κυνηγού του δήμου Πύλου – Νέστορος έχει ως στόχο την αξιοποίηση έκτασης της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Πύλου και Κυνηγού, αφού θα βελτιώσει την αισθητική του τοπίου, θα αναβαθμίσει το φυσικό περιβάλλον, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και γενικότερα με την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΚΟΛΦ

Θα περιλαμβάνει: Γήπεδο γκολφ 36 οπών, αποτελούμενο από δύο ενότητες 18 οπών η κάθε μία, λιμνοδεξαμενή, αθλητικούς χώρους και λοιπές δραστηριότητες, έργα υδροληψίας και μεταφοράς νερού άρδευσης από το ρ. Γιαννούζαγα, έργα ύδρευσης και λοιπά δίκτυα υποδομής.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Ή ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΙΑ

Οι προγραμματικές συμβάσεις πολιτισμικής ανάπτυξης θα συναφθούν μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ και αφορούν: α) στην εκτέλεση του έργου: «Μελέτη αποκατάστασης της Ι. Μονής Ελληνικών ή Παλαιοκάστρου στην Άνθεια στην Π.Ε. Μεσσηνίας» και β) στην εκτέλεση του έργου: “Μελέτη αποκατάστασης του Ι. Ν. Ταξιαρχών και του Κάστρου Πολίχνης «Κάστρο του Αρχαγγέλου»”. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, η υλοποίηση των ανωτέρω έργων είναι πολύ σημαντική και άκρως απαραίτητη για την διατήρηση και την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Π.Ε. Μεσσηνίας, μέρος της οποίας κινδυνεύει από τη φθορά του χρόνου.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η τροποποίηση της κατανομής των πιστώσεων του έργου «Συντήρηση – Βελτίωση επαρχιακού και εθνικού δικτύου της Π.Ε. Μεσσηνίας» αφορά στην ενίσχυση πιστώσεων σε υπάρχοντα υποέργα για να αντιμετωπιστεί η περαιτέρω κατολίσθηση και να γίνει ανακατασκευή της λιθοδομής, επειδή έχουν παρουσιαστεί κατολισθητικά φαινόμενα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα, καθώς και στην ένταξη δύο (2) νέων υποέργων: α) «Βελτίωση – συντήρηση τεχνικών έργων στο Εθνικό Δίκτυο ΠΕ Μεσσηνίας» με προϋπολογισμό 74.400 Ευρώ και β) «Βελτίωση – συντήρηση τεχνικών έργων στο Επαρχιακό Δίκτυο ΠΕ Μεσσηνίας» με προϋπολογισμό 74.400 Ευρώ.

Γήπεδο γκολφ μεταξύ Πύλου και Κυνηγού
To Top