Ο γιoς βετεράνου της Μάχης της Καλαμάτας και η “Φάρμα Καλαμάτα” στην Αυστραλία!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο γιoς βετεράνου της Μάχης της Καλαμάτας και η “Φάρμα Καλαμάτα” στην Αυστραλία!

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε, σήμερα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, ο David Grant, γιος Αυστραλού βετεράνου της Μάχης της Καλαμάτας (28 Απριλίου 1941), συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Edwina και τον εκπρόσωπο της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Παναγιώτη Mπαζίγο, οι οποίοι συναντήθηκαν με το Δήμαρχο.

Ο κ. Grant ανέφερε πως ο πατέρας του, στρατιώτης του Βρετανικού Εκστρατευτικού Σώματος το 1941, πολέμησε στη μάχη της Καλαμάτας, συνελήφθη αιχμάλωτος από τους Γερμανούς, κατόρθωσε να διαφύγει και με συστρατιώτες του να φθάσει στο χωριό Τραχήλα της Μάνης και από εκεί να επιβιβαστεί σε βρετανικό καταδρομικό, το οποίο τον μετέφερε στην Κρήτη.

“ΦΑΡΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ” ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπετειώδους διαδρομής τους, οι Καλαματιανοί και οι Μανιάτες τους έδιναν τρόφιμα και ρούχα, τα δε μικρά παιδιά τους καθοδηγούσαν πώς να φθάσουν στην Τραχήλα. Ο πατέρας του David Grant επέζησε του Πολέμου, δεν ξέχασε ποτέ τη βοήθεια των Ελλήνων και, μετά τον πόλεμο, στην Αυστραλία, αγόρασε ένα αγρόκτημα στην περιοχή της Βικτόρια, το οποίο ονόμασε «φάρμα Καλαμάτα», σε ένδειξη τιμής προς εκείνους, οι οποίοι του έσωσαν τη ζωή.

Ο γιος του, που διαμένει στην Αδελαΐδα, θέλησε να επισκεφθεί την Καλαμάτα και την περιοχή της μαζί με τη σύζυγό του, για να δoυν τα μέρη όπου ο πατέρας του πολέμησε.

Όπως αναφέρεται από τον Δήμο Καλαμάτας, ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει διαρκώς προσπάθειες να αναβαθμίσει και το χώρο του μνημείου και την τελετή, καθώς και να προβάλει ευρύτερα το σημαντικό αυτό γεγονός. Η Μάχη της Καλαμάτας πρέπει να αναδειχθεί, διότι με τον τρόπο αυτό θα προβληθεί η σχετικά πρόσφατη ιστορία του τόπου μας, που αφορά πολλά έθνη, ενώ θα προβληθούν η Καλαμάτα και η περιοχή της.
Στο ζεύγος Grant προσφέρθηκαν από το Δήμαρχο τοπικά προϊόντα.

Ο γιoς βετεράνου της Μάχης της Καλαμάτας και η “Φάρμα Καλαμάτα” στην Αυστραλία!
To Top