Μεσσηνιακή Κουζίνα

Γιορτή Αγκινάρας: 9.000 αγκινάρες μαγειρεύτηκαν φέτος στη Μικρομάνη

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΝΙΚΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Μεγάλη επιτυχία και φέτος για τη Γιορτή Αγκινάρας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18 Αυγούστου 2018, στην Μικρομάνη, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.
Στη γιορτή παραβρέθηκε πλήθος κόσμου που απόλαυσε τα νόστιμα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες της Μικρομάνης. Το φημισμένο τοπικό προϊόν μαγειρεύτηκε με διάφορους τρόπους, σε αλμυρές και γλυκές συνταγές κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Έτσι οι παραβρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να γευτούν αγκινάρες στολισμένες, τηγανιτές με σκορδαλιά φτιαγμένη από πατάτα και αγκινάρα, αγκινάρες με κιμά και μπεσαμέλ (σαν το μουσακά), αγκινάρες παπουτσάκια και αγκινάρες με λουκάνικα, ντομάτα, πιπεριές και αυγά, που – όπως ήταν φυσικό – έγιναν ανάρπαστες.
Μαγειρεύτηκαν πάνω από 9.000 κεφάλια αγκινάρας, τα οποία οι καλλιεργητές της Μικρομάνης είχαν κρατήσει από την περίοδο της σοδειάς, στα μέσα Μαΐου.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σε χαιρετισμό του, ανέφερε τα ακόλουθα: «Θέλω να εκφράσω μέσα από την καρδιά μου τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Πρόεδρο, στον Πολιτιστικό Σύλλογο, στις δεκάδες των γυναικών της Μικρομάνης, οι οποίες οργανώνουν κάθε χρόνο τη μεγαλύτερη αγροτική γιορτή στο Δήμο Καλαμάτας.
Εμείς έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε το έργο, το οποίο κάνετε. Έχει διάσταση πολιτιστική, συνδέεται με την παράδοση, με την προβολή ενός προϊόντος, της αγκινάρας, που είναι γνωστές οι θεραπευτικές της ιδιότητες.
Θέλω να υποσχεθώ ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η Γιορτή της Αγκινάρας να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να έχετε τις οικονομικές δυνατότητες, ως Πολιτιστικός Σύλλογος, να οργανώνετε κάθε χρόνο μία μεγάλη γιορτή, που θα λάβει πανελλήνια διάσταση»
Η Γιορτή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Μικρομάνης και όσοι παρευρέθησαν, διασκέδασαν με ζωντανή μουσική.

Γιορτή Αγκινάρας: 9.000 αγκινάρες μαγειρεύτηκαν φέτος στη Μικρομάνη
To Top