ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιορτάστηκαν τα 20 χρόνια λειτουργίας του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Καλαμάτας

Σε ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 η επετειακή εκδήλωση των είκοσι χρόνων λειτουργίας του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και μετέπειτα Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Καλαμάτας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη ανέφερε ότι υπάρχει ώσμωση της κοινωνίας με το ΚΕΦΙΑΠ, ενώ η εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία να αναδειχθεί ο τρόπος λειτουργίας και ολιστικής προσέγγισης της αποκατάστασης στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας.

Οι δυνατότητες των μελών του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας αναδείχθηκαν με μουσικό και χορευτικό δρώμενο, αλλά και τη συμμετοχή μελών του ΚΕΦΙΑΠ μαζί με μαθητές του ΕΕΕΕΚ και ερασιτέχνες ηθοποιούς σε κινηματογραφικά αποσπάσματα από τον αξέχαστο ελληνικό κινηματογράφο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε η πορεία, οι υπηρεσίες φυσικής και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, και οι συνεργασίες.

Βραβεύτηκαν για την προσφορά τους οι:  Δήμητρα Ψαρούλη και Ιωάννης Παπουτσής που υπήρξαν Πρόεδροι του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, η Αικατερίνη Κεράνη (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η Υπομονή») και Νίκος Καραγιαννίδης (Σύλλογος Φίλων ΑμεΑ Μεσσηνίας «ΣΥΦΑΜΕΑ»), η Μαίρη Θεοδωρακοπούλου (εθελόντρια), η Φένια Εξακουστίδου (1η Διοικητική Διευθύντρια) και Αγγελική Μαλαπέτσα (κοινωνική λειτουργός επί 17ετία).

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας

Γιορτάστηκαν τα 20 χρόνια λειτουργίας του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Καλαμάτας
To Top