ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατρός το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη Μεσσηνία-Τι ανακοίνωσε το Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ-ΓΙΝΕΤΑΙ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΗΡΘΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

Γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στη Μεσσηνία. Ο γιατρός-καρδιολόγος, σύμφωνα με πληροφορίες  είχε το προηγούμενο διάστημα επισκεφτεί την Ιταλία, ωστόσο το διάστημα που έχει περάσει από τότε είναι μεγάλο, οπότε πιθανότητα δεν συνδέεται με το ταξίδι του ο κορονοϊός. Αυτή τη στιγμή, ο γιατρός βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση όσων ήρθαν σε επαφή μαζί του. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει από το πρωί σημάνει συναγερμός και πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Διοικητή Γιώργο Μπέζο. Το Νοσοκομείο παραμένει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα,  ενώ θα γίνει και απολύμανση στους θαλάμους της Καρδιολογικής.

ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ 10 ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Να υπενθυμίσουμε ότι είχαν σταλεί από χθες 15 δείγματα για έλεγχο, από τα οποία είχαμε σήμερα το πρωί τα αποτελέσματα για τα 5 (μεταξύ των οποίων το επιβεβαιωμένο κρούσμα), και εκκρεμούν ακόμα 10.

H EΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ανακοινώνεται ότι σήμερα Τρίτη 17/3/2020 και ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από το Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, από τα τελευταία πέντε (5) δείγματα που είχαν σταλεί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρέθηκαν τα τέσσερα (4) αρνητικά και το ένα (1) θετικό.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό και συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την διαχείριση της συγκεκριμένης περίπτωσης.

Συνιστάται ψυχραιμία και αισιοδοξία, καταλήγει η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Γιατρός το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη Μεσσηνία-Τι ανακοίνωσε το Νοσοκομείο Καλαμάτας
To Top