ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιατρομανωλάκης: “Η Καλαμάτα είναι ένας πολιτιστικός κόμβος της Πελοποννήσου κι όχι μόνο”

“ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΦΑΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΞΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥ”

“Η Καλαμάτα είναι πολιτιστικός κόμβος για την Πελοπόννησο και όχι μόνο” δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, λίγο πριν την πρώτη παράσταση του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού στο Μέγαρο Χορού, την οποία παρακολούθησε το απόγευμα της Παρασκευής, μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης.

H πρώτη παράσταση στο Μέγαρο Χορού ήταν στο Black Box / Εναλλακτική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας όπου παρουσιάστηκαν Τέσσερα συμπεριληπτικά ντουέτα υπο τον γενικό τίτλο Mixed Doubles, δημιούργησαν οι καλλιτέχνες Faizah Grootens, Βενετσιάνα Καλαμπαλίκη, Diego Tortelli και Roser López Espinosa.

Τα Mixed Doubles είναι μια πρωτοβουλία του ευρωπαϊκού δικτύου Europe Beyond Access με την υποστήριξη του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη, στο πλαίσιο του οποίου, η Στέγη σε συνεργασία με άλλους 3 εταίρους, ανέθεσαν σε 4 χορογράφους τη δημιουργία 4 χορογραφικών έργων με τη συμμετοχή χορευτών και χορευτριών με και χωρίς αναπηρία.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος υποδεχόμενος θερμά τον κ.Γιατρομανωλάκη τόνισε πως: “Η καρδιά του σύγχρονου χορού χτυπάει στην Καλαμάτα μέχρι και τις επόμενες 10 μέρες, την Καλαμάτα που έχει φορέσει τα “καλά” της, καθώς υποδέχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού που ακτινοβολεί σε όλο τον κόσμο. Δεν θα μπορούσαμε να το έχουμε υλοποιήσει χωρίς τη στήριξη της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, γι’ αυτό θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω την υπουργό Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Νίκο Γιατρομανωλάκη, που είναι πραγματικός φίλος της πόλης μας”.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια Λίντα Καπετανέα τόνισε πως το Φεστιβάλ ξεκινά με 31 παραστάσεις και με σύνθημα “σε κίνηση”, θύμισε στο κοινό το χορευτικό “ραντεβού” με το φεστιβάλ κάθε βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, από σήμερα Σάββατο στις 9 μ.μ. Τέλος σημείωσε πως είναι σχεδόν sold out.

To Top