Υγεία

Γιατροί της Μεσσηνίας δηλώνουν εθελοντές στον πόλεμο με τον κορονοϊό-Λίστα από τον Ιατρικό Σύλλογο

ΤΖΩΡΤΖΙΝΗΣ: “ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ”

Πρωτοβουλία να καταρτιστεί μια λίστα με γιατρούς-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους τόσο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όσο και όπου αλλού κληθούν, έλαβε ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας και ο πρόεδρός του Δημήτρης Τζωρτζίνης, στη μάχη με τον κορονοϊό. Η πρωτοβουλία έχει ήδη βρει απήχηση στην ιατρική κοινότητα της Μεσσηνίας, και η λίστα σιγά-σιγά μεγαλώνει.

Όπως μας δήλωσε στο MessiniaLive ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, γυναικολόγος, Δημήτρης Τζωρτζίνης, η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε άτυπα τις προηγούμενες ημέρες με ειδοποίηση όλων των μελών, αλλά ουσιαστικά από σήμερα δέχονται ήδη και τις πρώτες δηλώσεις συμμετοχής. Πρόκειται για γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, που προσφέρονται εθελοντικά να βοηθήσουν. Mάλιστα, σήμερα έγινε συνάντηση και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο, -με τον οποίο υπάρχει συνεχής επικοινωνία- ώστε να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες, ενώ διαμορφώνεται από τη Νομική Υπηρεσία του Νοσοκομείου ένα νομικό πλαίσιο ώστε να είναι νομικά καλυμμένοι οι ιδιώτες γιατροί. “Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτό τον ιδιότυπο υγειονομικό πόλεμο”, μας δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Ερωτηθείς για το αν λειτουργούν τα ιδιωτικά ιατρεία αυτή τη στιγμή στη Μεσσηνία, μας δήλωσε ότι κάποιοι γιατροί έχουν κλείσει, κυρίως επειδή ανήκουν και στις ευπαθείς ομάδες, κάποιοι άλλοι εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικά. Υπάρχει πάντως έκδηλο το ενδιαφέρον για προσφορά, ειδικά μάλιστα αν κληθούν να το κάνουν.

Μέχρι στιγμής δεν συντρέχει τέτοια ανάγκη, ωστόσο τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά με αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων, οπότε δεν αποκλείεται σε μια επείγουσα ανάγκη να υπάρξει ακόμα και επίταξη των ιδιωτών γιατρών προκειμένου να βοηθήσουν. Το βέβαιο είναι ότι βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί και να στελεχωθεί άμεσα το Ε.Σ.Υ., και όσο γρηγορότερα γίνει αυτό τόσο το καλύτερο.

Μαίρη Περδικέα

Γιατροί της Μεσσηνίας δηλώνουν εθελοντές στον πόλεμο με τον κορονοϊό-Λίστα από τον Ιατρικό Σύλλογο
To Top