Οίνος & Αποστάγματα

Γιατί δεν πρέπει να αποθηκεύουμε αφρώδες κρασί στο ψυγείο

Μόλις αγοράσατε ένα μπουκάλι αφρώδους κρασιού και σκέφτεστε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο έτσι ώστε να το έχετε διαθέσιμο για οποιαδήποτε περίσταση. Μην το κάνετε!

Μιλώντας στην Huffington Post, η οινοπαραγωγός Marie-Christine Osselin εξήγησε ότι η παραμονή σαμπάνιας ή αφρώδους κρασιού στο ψυγείο για πάρα πολύ καιρό θα μπορούσε να αλλάξει την γεύση του.

"Εάν σχεδιάζετε να απολαύσετε το μπουκάλι σαμπάνιας σας (ή αφρώδες κρασί) εντός 3 έως 4 ημερών από την αγορά του, δεν είναι λάθος να αποθηκεύσετε το μπουκάλι στο ψυγείο", εξηγεί. Ωστόσο, εάν το κρατήσετε στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που ελπίζατε.

"Εάν το αφρώδες κρασί μείνει στο ψυγείο για εβδομάδες, ο φελλός μπορεί να στεγνώσει λόγω της ελλιπούς υγρασίας", πρόσθεσε. "Καθώς ο φελλός στεγνώνει, η σφράγιση μεταξύ του μπουκαλιού και του φελλού χαλαρώνει και η σαμπάνια θα οξειδωθεί ταχύτερα, αλλάζοντας τα αρώματά της".

Για να είστε σίγουροι ότι απολαμβάνετε το δικό σας αφρώδες κρασί στο καλύτερο δυνατό - είτε πρόκειται για Champagne, prosecco ή cava - το καλύτερο στοίχημά σας είναι να το κρατήσετε σε δροσερό μέρος, μακριά από το φως, όπου μπορεί να είναι σε σταθερή θερμοκρασία.

Όταν είστε έτοιμοι να το πιείτε, μπορείτε να το βάλετε για λίγο στο ψυγείο έτσι ώστε να είναι αρκετά παγωμένο για να το σερβίρετε - αλλά να θυμάστε ότι δεν πρέπει να το αφήσετε εκεί για πολύ καιρό!

Γιατί δεν πρέπει να αποθηκεύουμε αφρώδες κρασί στο ψυγείο

Γιατί δεν πρέπει να αποθηκεύουμε αφρώδες κρασί στο ψυγείο
To Top