Αθλητισμός

Γιαννάκης και Παπανικολάου έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στην παχυσαρκία και τον διαβήτη

ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ: “14 ΜΑΪΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΕΝΤΑΣ”

«Ο Αθλητισμός, ασπίδα προστασίας για την Παχυσαρκία και το Σακχαρώδη Διαβήτη», ήταν το μήνυμα της αθλητικής και ενημερωτικής εκδήλωσης που έγινε το πρωί του Σαββάτου στην Τέντα.

Την εκδήλωση, που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «ΓΛΥΚΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ», ο ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ και ο Δήμος Καλαμάτας,τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης Παναγιώτης Γιαννάκης και το πρώην μέλος της Εθνικής Δημήτρης Παπανικολάου. Την εκδήλωση συντόνισε ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: “Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ”

ο πρώην Αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης Παναγιώτης Γιαννάκης, έκανε λόγο για περισσότερους αθλητικούς χώρους που χρειάζεται η Καλαμάτα “ώστε να φτιάξουμε πιο δυνατούς ανθρώπους πνευματικά και σωματικά”. “Ο αθλητισμός φτιάχνει χαρακτήρες. Το σώμα μας είναι το πλοίο της ζωής μας…Μέσα από οποιοδήποτε παιχνίδι μπορείς να γίνεις πιο δυνατός άνθρωπος και πιο υγιής”, είπε χαρακτηριστικά δίνοντας έμφαση στο ότι μέσα από τον αθλητισμό μπορεί ένας άνθρωπος να είναι και συναισθηματικά ισορροπημένος.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: “Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ”

ΧΑΛΒΑΤΣΙΩΤΗΣ: “Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ”

Για τους κινδύνους που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν στην ενήλικη ζωή τους τα παιδιά της χώρας μας που είναι παχύσαρκα, μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Χαλβατσιώτης. “Πρέπει άμεσα να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, που έχει τροποποιηθεί προς το χειρότερο. Δεν τρώμε σωστά, δεν αθλούμαστε, και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, για να μην γίνουμε διαβητικοί γιατί δεν πρέπει να φορτώσουμε τον οργανισμό μας με περιττά προβλήματα, με τα οποία συνδέεται διαβήτης και η παχυσαρκία, προβλήματα με την καρδιά, με τις αρθρώσεις, με άσθμα, με ανάπτυξη κακοηθειών, και έρχεται ο αθλητισμός να συνδράμει σαν πρόληψη, σαν θεραπεία..” δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης προτείνει να μειώσουμε ως γονείς τις ώρες που περνούν τα παιδιά μας μπροστά από τις οθόνες και να τα εντάξουμε σε οργανωμένες αθλητικές δομές, για να αθλούνται και να αυξήσουν την κοινωνική τους δραστηριότητα.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΡΟΥΝΟΥ: “ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΘΑ ΔΟΥΝ ΜΕΓΑΛΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ”

ΚΟΥΚΑΚΗΣ: “ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ”

Την δική του εμπειρία από την περιπέτεια που είχε με την υγεία του στενός του συγγενής Α’βαθμού κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Σταύρος Κουκάκης, που δήλωσε πως μόνο μέσα από τον αθλητισμό και την καθημερινή άσκηση ο δικός του άνθρωπος έχασε πολλά κιλά, ισορρόπησε το σάκχαρό του και ζει πάλι μια φυσιολογική ζωή, ενώ ενθάρρυνε όλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να τον εντάξουν στην καθημερινότητά τους.

ΚΟΥΤΡΑΦΟΥΡΗΣ: “Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ”

ΜΙΧΑΗΛ: “Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΑΘΛΕΙΣΤΕ ME ΑΣΦΑΛΕΙΑ”

ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ: “ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΪΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΕΝΤΑΣ”

ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ: “Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ”

Αρκετός κόσμος, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στην εκδήλωση  στην Τέντα για να ενημερωθούν για την καθοριστική συμβολή του αθλητισμού στην υγεία του οργανισμού μας αλλά και να συμμετέχουν σε διαγωνισμό ελεύθερων βολών.

Η αθλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. και της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Πουλόπουλος-Μαίρη Περδικέα

 

To Top