ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στις 20/2 στην Καλαμάτα για το DiEM25

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, το DiEM25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης θα βρίσκονται στην Καλαμάτα, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της πόλης, στις 19:30.
Εκεί ο Γιάνης θα παρουσιάσει την πρόταση του DiEM25 για την Ευρώπη γενικότερα, “εστιάζοντας κυρίως στην Ελλάδα, μέσω των επτά τομών που το DiEM25 θέτει στο πολιτικό τραπέζι προς άμεση εφαρμογή, και φυσικά θα μιλήσει για το νέο κόμμα που σχηματίζoυμε, φέρνοντας την πρόταση μας στις κάλπες”, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Μετά την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει ερωτήσεις και να συμμετέχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον συνιδρυτή του DiEM25.
Ταυτόχρονα, μέσω της πλατφόρμας DiEM Voice, το κοινό θα μπορεί να στέλνει τις σκέψεις και τις ερωτήσεις του καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, είτε μέσω sms, viber, e-mail, είτε συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα δίνεται κατά την είσοδο.

Τι είναι το DiEM25;

“Το DiEM25 είναι ένα πανευρωπαϊκό, διασυνοριακό κίνημα δημοκρατών.
Πιστεύουμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλύεται. Οι Ευρωπαίοι χάνουν την πίστη τους στην πιθανότητα ύπαρξης ευρωπαϊκών λύσεων σε ευρωπαϊκά προβλήματα. Την ίδια στιγμή που η πίστη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χάνεται, βλέπουμε άνοδο μισανθρωπιάς, ξενοφοβίας και τοξικού εθνικισμού.
Εάν αυτή η εξέλιξη δεν διακοπεί, φοβόμαστε πως θα υπάρξει επιστροφή στη δεκαετία του 1930. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε ενωθεί παρά τις ποικίλες πολιτικές παραδόσεις μας – πράσινοι, ριζοσπαστική αριστερά, φιλελεύθεροι – με σκοπό να επιδιορθώσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να γίνει ένα πεδίο κοινής ευημερίας, ειρήνης και αλληλεγγύης για όλους τους Ευρωπαίους. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, πριν η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλυθεί”.

Το όραμα

Η Ευρώπη σήμερα πλήττεται από πέντε κρίσεις: χρέος, τραπεζικό σύστημα, φτώχεια, χαμηλές επενδύσεις και μετανάστευση.
Το DiEM25 είναι η υποδομή την οποία όλοι οι Ευρωπαίοι δημοκράτες όλων των πολιτικών πεποιθήσεων θα χρησιμοποιήσουν για να αναπτύξουν κοινές απαντήσεις σε αυτές τις κρίσεις.
Επίσης τα μέλη του απαιτούν θεμελιώδεις αλλαγές: Τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία αρχικά σχεδιάστηκαν για να εξυπηρετούν τη βιομηχανία, χρειάζεται να γίνουν πλήρως διαφανή και υπόλογα στους Ευρωπαίους πολίτες.
“Το μακροπρόθεσμο όραμά μας είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες να γράψουμε ένα δημοκρατικό σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στις 20/2 στην Καλαμάτα για το DiEM25
To Top