ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για ακόμα μια φορά εκτός λειτουργίας τα φανάρια Μακεδονίας και Αρτέμιδος-Τι λέει ο Δήμος

ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΗΜΕΡΕΣ – ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΔΙΕΛΥΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά και τον Νοέμβριο είχαν και πάλι τεθεί εκτός λειτουργίας τα συγκεκριμένα φανάρια με ειδικό συνεργείο να έρχεται από Αθήνα για να τα επισκευάσει. Δεν πέρασε ένα εξάμηνο και πάλι το πρόβλημα, που αποδίδεται στην παλαιότητα του μηχανισμού, επανεμφανίστηκε. Τότε ο Δήμος διαβεβαίωνε ότι με το νέο έτος θα είχαν αντικατασταθεί τα φανάρια με μηχανισμό νέας τεχνολογίας και φώτα LED.

Φαίνεται όμως ότι με τον κορονοϊό, την καραντίνα και την απαγόρευση μετακινήσεων το έργο πήγε πίσω. Πλέον είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να αντικατασταθεί το ταχύτερο δυνατό, καθώς η συγκεκριμένη διασταύρωση είναι κομβικής σημασίας και καθημερινά διέρχεται από εκεί μεγάλος όγκος αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο όταν τα φανάρια δεν λειτουργούν, και να ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος.

Επίσης θα πρέπει τις ώρες αιχμής να είναι παρούσα η Τροχαία Καλαμάτας για ρύθμιση της κυκλοφορίας. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί στη διασταύρωση Μακεδονίας και Αρτέμιδος, καθώς οι φωτεινοί σηματοδότες έχουν υποστεί σοβαρή βλάβη, η οποία είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί επί τόπου και αναμένεται η επιδιόρθωση του ηλεκτρονικού συστήματος στην Αθήνα.

Τα φανάρια είναι εκτός λειτουργίας και θα πρέπει οι οδηγοί να προσέχουν πολύ και να σέβονται την κάθετη σήμανση, η οποία δίνει προτεραιότητα μέσω σημάτων STOP και πορείας από δεξιά.

Στο εν λόγω σημείο το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί οριστικά, μέσω αντικατάστασης του συστήματος με αντίστοιχο νέας τεχνολογίας. Το έργο βρίσκεται προς δημοπράτηση και αφορά συνολικά αντικατάσταση τεσσάρων συστημάτων και συντήρηση των υπόλοιπων φωτεινών σηματοδοτών στην πόλη.

Μ.Π.

Διαβάστε και αυτό:

Εκτός λειτουργίας ξανά τα φανάρια στη Νέα Είσοδο: Παλιός ο μηχανισμός, λέει ο Δήμος-Έρχονται LED φανάρια το νέο έτος

Εκτός λειτουργίας τα φανάρια στη Νέα είσοδο

Για ακόμα μια φορά εκτός λειτουργίας τα φανάρια Μακεδονίας και Αρτέμιδος-Τι λέει ο Δήμος
To Top