ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για 4η ημέρα καίει η φωτιά στο Κακαλέτρι-300 με 400 τα καμμένα στρέμματα

Ακόμα και σήμερα Παρασκευή εξακολουθεί να καίει η φωτιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη στις 15.25 το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Κακαλέτρι.
Η φωτιά έχει οριοθετηθεί και βρίσκεται σε ύφεση σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στην περιοχή βρίσκονται και σήμερα και επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η φωτιά στο πέρασμά της κατέκαψε 300 με 400 στρέμματα δασικής γης σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες εκτιμήσεις.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια (σιγοκαίει για 4η ημέρα) πυρκαγιά, αλλά και έκτασης καμμένων στρεμμάτων του φετινού καλοκαιριού στη Μεσσηνία.

Ερωτηθείς απο το MessiniaLIVE ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχος, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, γιατί διαρκεί τόσες ημέρες η φωτιά στο Κακαλέτρι, μάς δήλωσε πως ήταν από την αρχή πολύ δύσκολη η πρόσβαση στο μέτωπό της, καθώς η φωτιά ξεκίνησε μεν παραπλεύρως του δρόμου από Κακαλέτρι προς Μαρίνα και επεκτάθηκε, ο δρόμος ωστόσο αυτός είναι πολύ στενός, μόλις χωράει ένα αυτοκίνητο, και είναι ο μοναδικός δρόμος πρόσβασης προς το μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ τις πρώτες ημέρες χρειάστηκε να σκάψει και ειδικό μηχάνημα για να υπάρξει πρόσβαση στη φωτιά.
Το ενδεχόμενο του εμπρησμού εξακολουθεί να ισχύει, σύμφωνα με τον διοικητή, καθώς το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά είναι ακριβώς δίπλα στον δρόμο, κάτι που έχει αναλάβει να εξακριβώσει το Ανακριτικό τμήμα της ΠΥ…

40 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Από τις 06:00 το πρωί χθες έως τις 06:00 σήμερα (15/9/2017) εκδηλώθηκαν 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

ΓΙΑ 4η ΗΜΕΡΑ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται Υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και τα νησιά Ικαρία, Ψαρά, Κύθηρα και όλη η Κρήτη.

Για 4η ημέρα καίει η φωτιά στο Κακαλέτρι-300 με 400 τα καμμένα στρέμματα
To Top