Μεσσηνία off road

Για 27η χρονιά το περπάτημα στη Νέδα το Σάββατο 27 Ιουλίου

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗ ΝΕΔΑ-ΑΥΛΩΝΑ Σάββατο 27 Iουλίου- 27η ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΕΔΑ «ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ»

27 χρόνια μετά από την πρώτη οργανωμένη ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ, η Τοπική Κοινότητα Αυλώνας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας, φυσιολατρικοί σύλλογοι, μεμονωμένοι θαυμαστές της φύσης, νέοι Αυλωνίτες, πατριώτες επιχειρηματίες που βοηθούν προσφέροντας τοπικά προϊόντα και υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας, οργανώνουν, το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019, πεζοπορία στη Νέδα, με την ονομασία "Σωτήρης Λαμπρόπουλος" στη μνήμη του τελευταίου προέδρου της κοινότητας.

Το μοναδικό ποτάμι με θηλυκό όνομα στην Ελλάδα όπου η μυθολογία πλέκει με την ιστορία και το ανεπανάληπτο φυσικό περιβάλλον. Όταν η Ρέα γέννησε τον Δία, για να τον προστατέψει από τον άνδρα της Κρόνο, τον έδωσε στη νύμφη Νέδα, η οποία ήταν η θεότητα των νερών. Εκείνη θήλασε το βρέφος μαζί με τις νύμφες Θεισόα και Αγνώ, το έλουσε και το έπλυνε στο κεφαλάρι στο Λύκαιο, που αργότερα έγινε το θρυλικό ποτάμι που πήρε το όνομά της.
Πεζοπόροι από όλη σχεδόν την Ελλάδα γίνονται μια παρέα, περνούν μια μαγευτική μέρα, απολαμβάνοντας το μοναδικό θαύμα της φύσης, την ξεχωριστή ΝΕΔΑ
Το φαράγγι, οι πέτρινες γέφυρες, οι εντυπωσιακοί καταρράχτες, το στόμιο, η μοναδική σήραγγα μας περιμένουν!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αναχώρηση από το γήπεδο της Αυλώνας, με αγροτικά αυτοκίνητα, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου για το γεφύρι της Αρχαίας Φιγαλίας.(καινούριο γεφύρι)

Πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 8 χλμ. περίπου.

Στάση στο πέτρινο γεφύρι, γύρω στις 1.30 μ.μ, για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα.(ντομάτα-τυρί-ψωμί-καρπούζι), με την επιμέλεια του Τοπικού Συμβουλίου Αυλώνας, προσφορά ντόπιων παραγωγών.

Πορεία για τους καταρράχτες, απολαυστικό μπάνιο.

Κατεβαίνουμε με σκοινί στην είσοδο του στομίου.

Διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ. .

Περπάτημα στις όχθες του ποταμού, φθάνουμε στον τρίτο καταρράχτη.

Τέλος διαδρομής στις 6.30-7.00 μ.μ περίπου. Αυτοκίνητα θα μας μεταφέρουν στην Αυλώνα.(Στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων)

Στην πέτρινη πλατεία της Αυλώνας με δωρεάν φαγητό, καλή μουσική και χορό, όλοι μαζί , πεζοπόροι και κάτοικοι θα περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά , μακριά από τα καθημερινά προβλήματα.

Στην ασφαλή διάβαση ξεχωριστή συμβολή έχει το ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
(Παράρτημα Καλαμάτας)

Η διαδρομή απαιτεί ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Βαθμός δυσκολίας (++)
Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και απαραίτητα χρειάζεται μαγιό-σορτσάκι, κατάλληλα παπούτσια και να προσαρμόζονται στις οδηγίες των οδηγών.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6932317236 (Γιάννης Λαμπρόπουλος), 6977191331 Γιάννης Χριστόπουλος, 6944285208 Γιώργος Τσακανίκας και στο Δήμο Τριφυλίας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Απαραίτητα ενημερώνετε τον αρχηγό της πεζοπορικής διαδρομής για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, άσθμα, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα).

Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Φροντίζουμε ΟΛΟΙ στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους μας.Επιδεικνύουμε καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης.

Η διάβαση γίνεται με προσωπική ευθύνη του/της καθενός/μιάς.

Μικρή οικονομική επιβάρυνση για την μεταφορά προς και από το ποτάμι,
Όσοι -ες επιθυμούν να συνοδευόσουν πεζοπόρους χωρίς να συμμετάσχουν στην πεζοπορία σας ενημερώνουμε πως στην πλακόστρωτη πλατεία της Αυλώνας υπάρχουν καφενεία, ωραία καφέ και ταβέρνες (Τουρίστας, Αρμπαρόριζα, Ταβερνείο της Αρετής κ.λ.π ), θα μπορείτε επίσης να ξεναγηθείτε στα σοκάκια του όμορφου χωριού.

Για 27η χρονιά το περπάτημα στη Νέδα το Σάββατο 27 Ιουλίου
To Top