ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερονικολός: “Παίζουν με την υγεία των πολιτών της Μεσσηνίας, της Πελοποννήσου και όλης της χώρας”

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ

Εδώ και μέρες, οι αρμόδιοι, έχουν ενημερωθεί πως τα τεστ που γίνονται στο αεροδρόμιο Καλαμάτας αλλά και στα περισσότερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, είναι χωρίς πραγματική ουσία και χωρίς αντίκρισμα, αλλά μόνο για λόγους εντυπώσεων.

Τα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, που χρησιμοποιούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα αεροδρόμια μας, έχουν δυνατότητα ανίχνευσης του ιού έως και 24 ώρες μετά τη λήψη του δείγματος. Όλα τα τεστ φτάνουν στα εργαστήρια της Αθήνας και καταλήγουν προς έλεγχο, τουλάχιστον μετά από 24 ώρες.
Αποτέλεσμα αυτού, τα τεστ να βγαίνουν αρνητικά, χωρίς σαφή εικόνα για το πόσα πραγματικά είναι τα εισαγόμενα κρούσματα, από χώρες του εξωτερικού. (Αυτός είναι και ο λόγος που στη καθημερινή ενημέρωση για τα κρούσματα στη χώρα μας, ο αριθμός των “εισαγόμενων” είναι τόσο πολύ μικρότερος).

Τα παραπάνω είναι γνωστά εδώ και μέρες στους αρμόδιους του ΕΟΔΥ, του υπουργείου υγείας, και της πολιτικής προστασίας, εν τούτοις , δεν προβαίνουν σε αλλαγή τρόπου λειτουργίας ή των τεστ που χρησιμοποιούνται. Αν και έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση.
Αποτέλεσμα, συνεχίζουν να βάζουν, καθημερινά, σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών της χώρας καθώς είναι βέβαιο πως κυκλοφορούν άνθρωποι οι οποίο έχουν ελεγχθεί και θεωρούν τους εαυτούς τους καθαρούς από τον ιό, ενώ η πραγματικότητα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική.

Με λίγα λόγια όσοι έχουν περάσει από τις πύλες του αεροδρομίου της Καλαμάτας (και σχεδόν όλων των περιφερειακών αεροδρομίων), το έχουν κάνει χωρίς να έχει γίνει ο παραμικρός έλεγχος. Αυτό δικαιολογεί και τα πολλά «ορφανά κρούσματα», που αναφέρουν το τελευταίο καιρό οι κυβερνητικές πηγές, ως το μεγάλο πρόβλημα εξάπλωσης του ιού.

Επίσης χαρακτηριστικό των όσων αναφέρω παραπάνω είναι πως ενώ το αεροδρόμιο Καλαμάτας εξυπηρετεί κατά μέσω όρο 2-3 πτήσεις την ημέρα, δεν έχει ανακοινωθεί ούτε ένα κρούσμα στην είσοδο της χώρας.

Σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται φυσικά για τη καλή μας τύχη!

Τέλος, ξανά αναφέρω πως τα παραπάνω τα γνωρίζουν οι αρμόδιοι σε κεντρικό επίπεδο εδώ και πολλές μέρες και είναι φανερό πως μη έχοντας πλάνο αντιμετώπισης, συνεχίζουν να βάζουν τις ζωές όλων μας σε κίνδυνο.

Όπως καταλαβαίνετε τίθεται μείζον πολιτικό θέμα, για το ποιοι γνωρίζουν και δεν πράττουν το παραμικρό για το συγκεκριμένο θέμα, ποιοι ενέκριναν τη συγκεκριμένη μέθοδο ελέγχου στα αεροδρόμια της χώρας και γιατί ενώ όλα αυτά είναι απολύτως γνωστά σε κεντρικό επίπεδο, δεν γίνονται τα προβλεπόμενα , ούτως ώστε να αποτρέψουμε τη διασπορά του κορονοϊού στη περιοχή μας και στη χώρα.

 

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΣ
Πολιτευτής Μεσσηνίας Με το Κίνημα Αλλαγής

Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής

Γερονικολός: “Παίζουν με την υγεία των πολιτών της Μεσσηνίας, της Πελοποννήσου και όλης της χώρας”
To Top