ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερονικολός: “Η κυβέρνηση και οι βουλευτές της ΝΔ κατέστρεψαν μια καλή χρονιά για το ελαιόλαδο και οδηγούν τους αγρότες σε νέα αδιέξοδα”

Σημαντική μείωση της προσδοκώμενης ελαιοπαραγωγής και ποιοτική υποβάθμιση του παραγόμενου ελαιολάδου στη Μεσσηνία προκάλεσαν οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τις προηγούμενες μέρες, καθώς μεγάλο μέρος της παραγωγής προσβλήθηκε από το γλοιοσπόριο, μια από τις σημαντικότερες ασθένειες της ελιάς, η οποία γνωρίζει έξαρση την περίοδο της ωρίμανσης του καρπού μέχρι τη συγκομιδή.

Για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αφορά την πλειοψηφία των αγροτών της Μεσσηνίας, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός, αφού ολοκλήρωσε κύκλο επαφών με αγρότες και ελαιοπαραγωγούς της Καλαμάτας, της Μεσσήνης, της Τριφυλίας, της Πυλίας και της Μάνης, προχώρησε στην πιο κάτω δήλωση:

«Οι Μεσσήνιοι αγρότες, οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού είναι τα θύματα των καταστροφικών πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας και στον πρωτογενή τομέα.
Η κυβέρνηση και οι βουλευτές της στον Νομό είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τη νέες απώλειες στο εισόδημά τους, καθώς δεν έπραξαν τα αναγκαία, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, προκειμένου να επιλυθεί εγκαίρως το κρίσιμο ζήτημα της έλλειψης εργατών γης.
Οι ολιγωρίες τους είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικό τμήμα της ελαιοπαραγωγής να αργήσει να συγκομιστεί, γεγονός που άφησε τον καρπό εκτεθειμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες και στη συνέχεια στον καταστροφικό μύκητα.
Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση και οι βουλευτές της ΝΔ, με τις αβλεψίες τους και την απουσία έγκαιρου σχεδιασμού, κατέστρεψαν μια καλή χρονιά για το ελαιόλαδο, μια χρονιά που η τιμή, η ποιότητα και η ποσότητα του προϊόντος είχαν κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Επιπλέον, αντί οι κυβερνώντες και οι εκπρόσωποί τους στον Νομό να απολογηθούν στους αγρότες, έχουν επιδοθεί, όπως πράττουν πάντα, σε έναν αγώνα επικοινωνιακού τύπου, ώστε να επιδείξουν το δήθεν ενδιαφέρον τους στους παραγωγούς.
Τους υπενθυμίζουμε, γιατί παρότι έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία ακόμα δεν το έχουν κατανοήσει, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και οι βουλευτές βρίσκονται στις συγκεκριμένες καρέκλες για να προλαβαίνουν τα προβλήματα και όχι να χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα», αφού έχει συντελεστεί η καταστροφή.
Οι κατόπιν εορτής ανακοινώσεις, οι ερωτήσεις στη Βουλή και οι βόλτες με κλιμάκια του ΕΛΓΑ αποτελούν μια ακόμα προσπάθεια των στελεχών της ΝΔ να ρίξουν στάχτη στα μάτια των αγροτών και να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες.

“Καλούμε την κυβέρνηση και τους βουλευτές της ΝΔ να σταματήσουν τα πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των αγροτών και να μεριμνήσουν ώστε, τουλάχιστον, να βρεθούν τρόποι, προκειμένου οι ελαιοπαραγωγοί να λάβουν άμεσα αποζημιώσεις και να αναπληρωθεί το εισόδημά τους”

“Καλούμε τους βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, έστω και τώρα, τις τελευταίες μέρες της θητείας τους, να σοβαρευτούν και να σκύψουν πάνω από τα πραγματικά προβλήματα των ελαιοπαραγωγών”.

Γερονικολός: “Η κυβέρνηση και οι βουλευτές της ΝΔ κατέστρεψαν μια καλή χρονιά για το ελαιόλαδο και οδηγούν τους αγρότες σε νέα αδιέξοδα”
To Top